Cestitka_Uskrs

Konobar sa Zrća za BBC: “Restoran pun normalnih gostiju, a Englez povraća u tanjur i to jede”

BBC-jev dokumentarac “Croatia 2017: The Brits Are Coming” doživio je ogroman uspjeh nakon samo nekoliko prvih epizoda emitiranja, no osim što su snimili partijanje i dojmove mladih partijanera na Zrću, Britanci su odlučili i s domaćim stanovništvom provjeriti kako se nose s ludim tulumima i pijanim turistima, piše Index.

– Mirno hrvatsko selo postalo je raj za pijane Britance. Potpuno su transformirali mjesto, prenosi BBC uz fotografije Zrća iz 1968. godine i potpuno drugačije Zrća 2017.

– Imali smo stol pijanih Britanaca i do njih su bili ‘normalni’ gosti. Bili su glasni i pijani. Jedan Britanac je povratio u tanjur i onda to pojeo, ispričao je jedan konobar sa Zrća.

“Previše pijanih ljudi”, “Rade mnogo nereda”, “Vidim ih kad se vraćaju iz izlaska, posrću, pijani su, ispričali su stanovnici Novalje.

No, ipak priznaju da im je Zrće donijelo mnogo više posla i novca. “Britanci tu troše jako puno novca”, “Prije deset godina su tu bile samo obitelji, nismo mogli normalno naplatiti apartmane, imali smo jako niske cijene. Kada je Zrće počelo, stigli su ljudi iz cijelog svijeta, digle su se cijene smještaja i svega i sad je tu veoma dobro”, priznali su.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...