Luka Modrić predvodi Čačićevu listu za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo

Hrvatska će 2. rujna na Maksimiru kao prvoplasirana momčad skupine dočekati Kosovo u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji, a tri dana kasnije čeka je izazovno gostovanje u Eskisehiru kod Turske.

Izbornik Ante Čačić pozvao je 23 igrača, a okupljanje je u ponedjeljak 28. kolovoza u Zagrebu. Listu igrača predvodi Luka Modrić, a od igrača iz HNL-a tu su Zoran Nižić (Hajduk), Dominik Livaković (Dinamo), Borna Barišić (Osijek) i Filip Bradarić (Rijeka), piše 24sata.

Ništa od Srne

Danas je bio zadnji dan kad je izbornik morao predati popis igrača za kvalifikacijske utakmice protiv Kosova i Turske. Nakon poraza na Islandu, ove dvije utakmice mogle bi odrediti naše izgleda za odlazak na SP. Protiv Kosova bi to trebao biti lakši trening, ali u Turskoj nam slijedi pravi ispit. I zato je izbornik Ante Čačić pokušao nagovoriti Darija Srnu da se vrati pomoći reprezentaciji.

No Darijo je odlučio, dao je riječ da više neće igrati i izbornik će se morati snaći. Vrsaljko je dugo bio ozlijeđen i tek se vratio, Ćorluka je ozlijeđen, a Matej Mitrović se niti ne sjeća kad je posljednji put zaigrao u Bešiktašu. I sve će pasti na leđa Vide i Lovrena. Dobra vijest za Hrvatske navijače i Antu Čačića je dolazak Luke Modrića, koji je nakon svjedočenja na suđenju Zdravku Mamiću i reakcije javnosti na njegovu promjenu iskaza rekao kako nije siguran hoće li zaigrati za reprezentaciju.

Kapetan je odlučio i dolazi pomoći Hrvatskoj da se kvalificira na SP.

Popis igrača za susrete protiv Kosova i Turske:
GOLMANI Danijel Subašić (Monaco), Lovre Kalinić (Gent), Dominik Livaković (Dinamo)

BRANIČI Domagoj Vida (Dynamo Kijev), Dejan Lovren (Liverpool), Šime Vrsaljko (Atletico Madrid), Josip Pivarić (Dynamo Kijev), Matej Mitrović (Bešiktaš), Borna Barišić (Osijek), Zoran Nižić (Hajduk)

VEZNI Luka Modrić (Real Madrid), Ivan Rakitić (Barcelona), Ivan Perišić (Inter), Mateo Kovačić (Real Madrid), Milan Badelj (Fiorentina), Marcelo Brozović (Inter), Marko Rog (Napoli), Filip Bradarić (Rijeka), Mario Pašalić (Spartak)

NAPADAČI Mario Mandžukić (Juventus), Nikola Kalinić (Fiorentina), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Duje Čop (Cagliari)

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...