Luksuzne jahte oduševile stanovnike otoka Paga; Tri bogataša ljetovala su zajedno?

Tri mrcine među nama “običnim smrtnicima.” Prizor je to za koji nema druge riječi, koji je zaista veličanstven, a na koji smo naišli u petak u skrivenim paškim uvalama. Luksuzne jahte u uvali Zrće u Novalji koje se izmjenjuju tijekom sezone nisu nikakva novost. Ali Pelorus, Kogo i WallyPower 118 u isto vrijeme na istom mjestu bile su prava atrakcija među okupljenim kupačima, pišu 24sata.

Najprije su u jutarnjim satima bile usidrene nasred mora između uvale Zrće i grada Paga, točnije nedaleko od mjesta Metajna, a potom su se u popodnevnim satima premjestile bliže obali u jednu od skrivenih uvala i tamo ostale ostatak dana. Na svakoj od tri vidjelo se samo osoblje u trenucima sidrenja, a vlasnici su očito odmarali jer se nisu isticali. Zavukli su se u skrivenu uvalu, daleko od oaze partijanja.

Pelorus, megajahta koju je posjedovao ruski milijarder Roman Abramovič, sad je u vlasništvu ministra vanjskih poslova Ujedinjenih Arapskih Emirata Abdullaha bin Zayeda al Nahyana.

On se sastao u srpnju s hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović, a već tad je njegova jahta snimljena na Zrću. Šeik se očito vratio na još jedan vikend kako bi uživao u jadranskim ljepotama. Jahta je dugačka 115 metara, skoro kao jedan trajekt pa se “parkiranje” ove moćne mrcine pratilo šutke i s divljenjem. Nedaleko nje, usidrila se i nešto manja jahta Kogo dužine 72 metara inspirirana Formulom 1, koja je u vlasništvu Masoura Ojjeha, glavnog izvršnog direktora TAG grupe. Može ju se unajmiti, a cijena tjednog najma prava je sitnica – vrtoglavih 420 tisuća eura. Pretraga na internetskim stranicama otkriva da ova jahta ima sedam luksuznih kabina u koje stane 12 gostiju i 21 član posade, diskoteku, kino dvoranu, wellness, fitness dvoranu, heliodrom spremište za šest pomoćnih glisera i skutera…

No, posebnu pozornost izazvalo je tamno zeleno čudo, nalik na svemirski brod ili čak na neki super moćni ratni brod. Riječ je o najbržoj jahti na svijetu WallyPower 118 futurističkog izgleda koja je dugačka 36 metara, a može postići brzinu od čak 110 kilometara na sat. Cijena joj se kreće i do 33 milijuna dolara, a stvorena je za ludo partijanje po moru. Pri punoj brzini troši i do 3500 litara goriva. Iako izvana odiše jednostavnošću i zatvorenošću, prema karakteristikama ova jahta unutra skriva čak tri, potpuno luksuzne prostorije; salon za goste, blagovaonicu s panoramskim pogledom te navigacijskim kokpitom. U ovo superbrzo čudo stane šestero gostiju te isto toliko članova posade.

Nije poznato tko je u ovim luksuznim jahtama odmarao nedaleko Paga niti da li odmor provode zajedno, ali kako su se usidrile vrlo blizu jedna drugoj u istoj uvali moglo bi se i pretpostaviti da se ovi bogataši druže zajedno na Jadranu.

Fotografije i videozapis dostupni su na mrežnim stranicama portala 24sata.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...