Miočić se osvrnuo na kraj Kličkove karijere pa ponovio izazov Anthonyju Joshui

Odlazak nekadašnjeg svjetskog prvaka Vladimira Klička u boksačku mirovinu označio je kraj jedne ere, a aktualni prvak Anthony Joshua sada se može okrenuti potrazi za novim izazivačem, piše Index.

Priliku je odmah iskoristio UFC-ov teškaški prvak Stipe Miočić, koji se na Twitteru oprostio od Klička i bacio rukavicu u lice Joshui, kojeg je već ranije izazvao na boksački meč.

“Anthony Joshua, čini se da ti je raspored potpuno čist. Nema isprika više, zaplešimo! #Najopasnijičovjeknaplaneti”, napisao je Stipe Joshui, kojem je nedavno poručio da nije ni najopasniji čovjek u Velikoj Britaniji.

Joshua, pak, ima druge obaveze. Vjerojatno ga prvo čeka obavezna obrana naslova protiv Kubrata Puleva od koje neće imati previše financijske koristi. Britanca više privlači meč protiv Deonatayja Wildera, BBC piše kako je WBA naredio Joshui da obrani svoj pojas protiv Kubanca Luisa Ortiza, a ne treba zaboraviti ni bivšeg prvaka Tysona Furyja, čiji se povratak boksu još čeka.

U međuvremenu, Miočić čeka sljedećeg izazivača u UFC-u, u posljednje vrijeme spominje se mogućnost borbe s bivšim prvakom Cainom Velasquezom. No, UFC prije toga mora pronaći zajednički jezik s prvakom oko raspodjele zarade jer je nakon druge obrane titule izrazio nezadovoljstvo činjenicom da zarađuje manje od protivnika koje je nokautirao. Zbog toga mu se izlet u boksački ring, poput Conora McGregora, čini kao idealna prilika za pravu zaradu. No, iako je s Joshuom već razmijenio par oštrih riječi na internetu, još nisu izazvali interes šire publike kao što je uspjelo McGregoru i Mayweatheru.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...