Podignuta optužnica protiv Poljaka koji je na smrt izudarao djevojku pa je bacio u more kod Ošljaka

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru podiglo je optužnicu protiv 52-godišnjeg poljskog državljanina P.P. zbog počinjenja kaznenog djela ubojstva iz čl. 110. Kaznenog zakona. (23. 8. 2017.)
Okrivljenika se tereti da je 6. lipnja 2017. na brodu u srednjem kanalu između otoka Ošljaka i mjesta Kali na otoku Ugljanu, 38-godišnjoj poljskoj državljanki zadao najmanje četrnaest udaraca po tijelu i glavi (ozljede u vidu krvnih podljeva i krvarenje meke moždane ovojnice čeono obostrano), nakon čega ju je gurnuo u more što je rezultiralo smrću oštećenice (utapljanje).

Okrivljenik je u istražnom zatvoru Županijskog suda u Zadru od 6. lipnja 2017. te je predloženo produljenje istražnog zatvora zbog opasnosti od bijega i zbog osobitih okolnosti koje opravdavaju opasnost od ponavljanja djela (čl. 123. st. 1. toč. 1. i 3. Zakona o kaznenom postupku).

Podsjetimo, njemačka jahta pronašla je 6. lipnja popodne Poljaka u moru između otoka Ugljana i Ošljaka. Izvukli su ga na palubu. Iako je nesuvislo pričao, spomenuo je da je s njim na njegovom brodu bila žena koja je nestala, Nijemci su prijavili njezin nestanak i krenula je potraga za njom.

On je inače u Poljskoj osuđivan zbog napada.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...