Požari kod Pristega i Popovića ne jenjavaju, na terenu sve zračne snage

Zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH (PP NOS OS RH) iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) iz vojarne “Pukovnik Mirko Vukušić” iz Zemunika danas, u ponedjeljak, 21. kolovoza 2017., trenutačno su koncentrirale sve raspoložive snage na dva velika požarišta u Pristegu i Popovićima u Zadarskoj županiji.

Novi zahtjev za hitnim dolaskom zračnih snaga stigao je iz Trbounja kod Drniša te će zračne snage nakon primirivanja požarišta u Pristegu i Popovićima sve snage usmjeriti u Trbounje.

Istovremeno na požarištu kod Kistanja djeluju i dva helikoptera Mi-8 MTV. Također, ulažu se krajnji napori u obrani naselja i kuća na svim aktivnim požarištima.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (1. lipnja) zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovale su u gašenju 251 požara (87 u Šibensko-kninskoj, 79 Splitsko-dalmatinskoj, 68 u Zadarskoj,11 u Dubrovačko-neretvanskoj, pet u Ličko-senjskoj i jedan u Istarskoj županiji).

Zračne snage PP NOS OS RH su u dosadašnjem dijelu protupožarne sezone ostvarile oko 2100 sati naleta, pri čemu je izbačeno oko 60 700 tona vode te je prevezeno 276 vatrogasca i pripadnika OS RH te 38 tone vatrogasne vode do požarišta.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...