Samo Vodice nisu odustale od lampiona za obilježavanje Kornatske tragedije

Svi gradovi osim Vodica su na nagovor Udruge profesionalnih vatrogasaca Hrvatske odustali od namjere da se 10. obljetnica Kornatske tragedije obilježi puštanjem u zrak letećih lampiona.

Predsjednik Udruge profesionalnih vatrogasaca Goran Franković rekao je da je dogovor postignut sa svima osim s vodičkim dobrovoljnim vatrogasnim društvom.

Na nagovor Udruge profesionalnih vatrogasaca odustalo se od zajedničkog puštanja balona na splitskoj Rivi, zagrebačkom Zrinjevcu, Starom gradu u Dubrovniku, zadarskom Forumu, riječkom Lukobranu, i na Trgu kralja Tomislava u Novoj Gradiški. Odlučeno je da će se tamo održati akcija prodaje balona i lampiona za prikupljanje novaca za potrebe djece oboljele od malignih bolesti i Udrugu Krijesnica.

Franković je rekao da će se time umanjiti opasnost od ponovnih izbijanja i širenja požara, zbog čega je u Dalmaciji od proljeća do 1. listopada na snazi odluka o zabrani paljenja vatre na otvorenom prostoru.

Udruga će, najavio je Franković, ponovno od Ministarstva unutarnjih poslova zatražiti da se zabrani prodaja i općenito distribucija letećih lampiona, jer predstavljaju realnu opasnost za izbijanje požara.

Predsjednik vodičkog DVD-a Ante Sladoljev rekao je da još “važu” hoće li odustati od puštanja lampiona, no napominje da u devet godina nije bilo nikakvih problema, iako je u zrak pušteno na tisuće lampiona.

Akcijom “Srce kornatsko” u nedjelju se obilježava 10. obljetnica Kornatske tragedije, a u sklopu projekta vatrogasna društva diljem Hrvatske skupljaju donacije za pomoć djeci oboljeloj od malignih bolesti. Akciju organiziraju DVD Vodice, Malonogometni klub Heroji 2007., Vatrogasna zajednica Šibensko-kninske županije, udruga Krijesnica i HNK Hajduk Split.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...