Šef HTZ-a: “Nema otkazivanja aranžmana zbog požara”

Direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić izjavio je u petak u Splitu kako požari u Hrvatskoj nemaju negativan utjecaj na turistički promet u našoj zemlji.

“Nemamo negativnih informacija od gostiju o otkazivanju putničkih aranžmana, a nema ni negativnih komentara i konotacija”, rekao je u Staničić nakon sastanka s Turističkim vijećem Splitsko-dalmatinske županije, pod predsjedanjem župana Blaženka Bobana. Po Staničićevim riječima, Glavni ured HTZ-a spreman je, u suradnji s Ministarstvom turizma, dati svoj doprinos, ako bi došlo do negativnih reakcija turista nakon požara.

“Ono što je bitno je činjenica da je Hrvatska kao turistička zemlja sigurna i taj element je osnova turističkog razvoja,” kazao je. Zamoljen za komentar primjedbi po kojima je hrvatski turizam procvjetao zbog, kako se izrazio novinar, terorizma diljem Europe, Staničić je rekao kako na turističke rezultate utječe niz elemenata, da Hrvatska sad ima kvalitetniju turističku ponudu no prije pet ili deset godina te da u ovom trenutku “odolijeva izazovima i ima što ponuditi u odnosu na konkurenciju”, piše Poslovni.hr.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...