Službeno otvorena izložba maketa “Otok” u Tkonu

U petak, 4. kolovoza 2017. u Domu kulture u Tkonu službeno je otvorena izložba „Otok“ maketara Nenada Bojmća. Nazočnim gostima su se prigodnom riječju obratili Goran Mušćet, načelnik Općine Tkon, Draženko Samardžić, ravnatelj Zavičajnog muzeja Biograd na Moru i Nenad Bojmić, maketar i autor uzložbe. Svečano otvorenje uveličano je recitacijama pjesnikinje Radice Rade Vrančić i Vinke Titulić, kao i nastupom klape „Kanica“ iz Tkona.

Izložba „Otok“ Nenada Bojmića predstavlja minijaturni prikaz maketa brodova, stambenih i sakralnih objekata kao i diorama koje uključuju elemente suhozidne gradnje i ostalih važnih sastavnica. Tu je i minijaturni prikaz ljudi koji cijeloj priči daju temeljni smisao, a kroz čitav projekt se natojalo što realnije prikazati života na otoku na koncu 19. i početku 20. stoljeća.

Izložba „Otok“ organizira se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, Narodnog muzeja Zadar i Općine Tkon i TZO Tkon. Izložba je otvorena za posjetitelje svaki dan do 11. kolovoza u vremenu od 19:00-21:30 h.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Jutarnja kronika dostupna je i na svim ovim sjajnim podcast platformama:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...