Vakula daju nadu ljubiteljima kupanja: “Početkom tjedna opet sunčano i bez vjetra!”

Kako piše Zoran Vakula, kiše i grmljavine, kao i olujnog nevremena, bit će u petak, te osobito u subotu, koja će diljem Hrvatske biti osjetno hladnija od dosadašnjeg dijela tjedna, te vjetrovitija, na Jadranu uz često jaku, na udare i olujnu buru i tramontanu. Vjetrovito će biti i u nedjelju, a početkom novoga tjedna ponovno nas očekuje mirnije i sve toplije vrijeme, piše Net.

U Dalmaciji sunčano i toplije

U Dalmaciji sunčanije i toplije uz najvišu temperaturu od 30 do 34 °C. U unutrašnjosti moguće i vrlo vruće, no ne kao proteklih dana. Iako sunčano i toplo, vrijeme će i u Dalmacija biti nestabilno, uz mogućnost pljuskova i grmljavine.

U subotu ponovno promjena

U subotu se diljem Hrvatske očekuje nova i znatna promjena vremena.

Nevrijeme će, kao i danas jačati u kopnenom području, gdje je velika vjerojatnost obilnijih pljuskova praćenih grmljavinom, a moguće je i nevrijeme s tučom. Poslijepodnevna temperatura u subotu će biti i za desetak stupnjeva niža nego danas, a dodatnom osjećaju svježine pridonosit će i povremeno umjeren, gdjekad i jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar, na Jadranu često jaka, na udare i olujna bura i tramontana.

Od nedjelje sunčanije

Od nedjelje ponovno sunčanije, a početkom novoga tjedna, uz slabljenje vjetra i toplije, sve češće i vruće, osobito u unutrašnjosti Dalmacije te na srednjem i južnom Jadranu, gdje će već u nedjelju biti pretežno sunčano. Na sjeveru Jadrana oblačnije, ali bez kiše. Ona će vjerojatno ponegdje izostati i u najoblačniju i najnestabilniju subotu. Na žalost, teško je reći gdje, kao i prognozirati pojavu neverina i pijavica. No, mogućnost postoji – na sjevernom Jadranu već sutra, a u subotu posvuda, prognozira Vakula.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...