Festival “Ritam prirode” u čarobnoj park šumi na Musapstanu

Udruga Punktum i udruga Dijamant drugu godinu za redom organiziraju festival “Ritam prirode” projekt za promicanje zdravog života i kreativnosti, koji će se održati 9. i 10. rujna 2017. godine u čarobnoj park šumi Musapstan, koja se nalazi na samom ulazu u grad Zadar.

Ovim projektom ideja nam je ljude potaknuti na aktivno i kreativno druženje u prirodi.
U raznovrsnom dvodnevnom programu očekuju vas edukativna predavanja, radionice, razne terapijske masaže, tehnike opuštanja, grupna vježbanja, streličarstvo, prezentacija škole jahanja, igraonice za djecu, te bogat plesni i glazbeni večernji program 🙂

PROGRAM:

– Kratko edukativno predavanje o pčelama doc. dr. Janje Filipi, te kreativna izrada nastambi za `solitarne´ pčele za djecu i odrasle (Bruna Bišćan i Tomislav Bišćan).
Cilj radionice je razviti ekološku osviještenost, popularizirati zaštitu prirode i educirati o važnosti korisnih kukaca te pridonijeti biološkoj raznolikosti likovnim promišljanjem.
– Prezentacija škole jahanja ( Konjički klub Epona)
Iskusite poseban doživljaj jahanja konja u prirodi
– `Kyudo´ japansko streličarstvo ( klub Kyudo Yumi Zadar)
Elementi Kyudoa su ljepota, dobrota i istina. Ova vještina streličarstva uravnotežuje nas na svim razinama, pomaže i koristi djeci s intelektualnim poteškoćama

– Relax masaža ( Timka Alihodžić)
Kombinacija nekoliko tehnika kao što su elementi kineske masaže, reikija i eteričnih ulja,
– Shiatsu masaža ( Marita Tabernik )
Tretman rada na tijelu koji promatra čovjeka kao fizičko, emocionalno, mentalno i duhovno biće, te stvara balans, povezanost i integraciju
– Pregled chakri viskom ( Jasminka Režan )
Chakre su energetska središta, transformatori energije, koji nase tijelo povezuju s univerzalnom energijom prirode i svemira. Čovjek je zdrav ako su chakre uskladene i energetski protočne.
– Reiki tretman ( Ozrenka Kamber)
Iskusite Reiki tretman i opustite se, smanjite stres, te započnite osobno iscjeljivanje emocija, uma i tijela.
– Do in ( Marita Tabernik)
Jednostavne vježbe za oslobođenje tijela uma i duha. Ove vježbe jačaju vitalnost i otpornost na stres, dovode nas u kontakt sa našim izvorom i stvaraju svijest zajedništva i povezanosti.
– Thai chi ( Daniel Hraste)
Kineska borilačka vještina Tai Chi Chuan spoj je blagog pokreta i unutarnjeg mira, kojima je cilj pokretanje životne energije „Chi“.
– Kundalini yoga ( Jagdeesh Kaur )
Ovo je yoga svjesnosti. Radi dubinski i detaljno na svim našim tijelima: fizičkom, praničkom, tijelu aure, kao i na našem Umu. Pomaže nam da pomičemo vlastite granice i uklanjamo unutarnje blokade.
– YOGA SMIJEHA ( Jagdeesh Kaur)
Kombinacija vježbi smijeha i pravilnog disanja. Kroz vježbe smijeha, lagano istezanje, disanje i opuštanje; isključujemo racio i predajemo se iskrenom, dubokom i iscijeljujućem smijehu.
– Partner yoga ( Jadeesh Kaur)
Okuplja ljude kroz pokret, igru, dodir i intimnost. Može ga prakticirati bilo koja osoba i to je sjajan način jačanja odnosa poticanjem povjerenja i komunikacije.

– Promo film Udruge Matijašica
Snimljen kako bi se gledatelji upoznali sa radom udruge “Matijašica” i idejom o revitalizaciji istoimenog velebitskog sela. Razgovor nakon projekcije voditi će Aleksandar Bonačić, Neven Lemić i Boris Zubčić.
– Radionica izrade prirodne kozmetike (Frane Herenda, mag.pharm. fitoaromaterapeut)
Izradite s nama u potpunosti organski tonik za lice, balzam i kremu po antičkoj recepturi. Što je važno kod izrade prirodne kozmetike, kako prepoznati kvalitetna eterična i biljna ulja, su samo neka od pitanja na koja možete dobiti odgovor.

– OM CHANTING- skupno pjevanje zvučne vibracije OM ( Hope Major )
Om je univerzalni zvuk kreacije, zvuk iz kojeg se formiraju svi drugi zvukovi. Om pjevanje je drevna tehnika za iscjeljenje grupe.
– Zvučna kupka ( Sound therapy Zadar )
Zvuk i vibracije drevnih tibetanskih zdjelica i gonga dovode do stanja duboke opuštenosti, te uravnotežuju naše fizičko, emotivno i duhovno tijelo.
– Meditativno druženje s Anđelima ( Ozrenka Kamber )
Vratite se u harmoniju sa samim sobom, družite se sa svojim Anđelom čuvarom u čarobnom svijetu Anđeoske meditacije
– Radionica Buđenje Boginje ( Ozrenka Kamber )
Sjednite u ženski meditativni krug na radionici Buđenje Boginje- buđenje žene u meni.

– Radionica klasičnog indijskog plesa Odissi ( Anuradha Antonija Karuza )
Kroz ovu radionicu dotaknuti će se svi aspekti Odissi plesa : geste rukama (Mudre), osnovni položaji tijela u Odissi plesu, vježbe s plesnim koracima u ovim položajima; ekspresija emocija, okreti, upotreba očiju, glave i vrata u plesu. U uvodnoj koreografiji će se spojiti svi ovi elementi, izraziti zahvalnost Majci Zemlji te se povezati s njom kroz ples.
– Radionica izrade prirodnog i jedinstvenog parfema ( Zrinka Džoić )
Polaznici radionice naučiti će kako samostalno napraviti osobni, prirodni i jedinstveni parfem.

– Slow flow yoga ( Maja Šimić)
Ova yoga se temelji na sporijem pristupu vinyasama (povezivanju položaja u jedinstveni niz) i triputi osnovi – ujedinjenju tijela, daha i uma u svjesno prakticiranje.
– Restorativna joga- Yin yoga ( Maja Šimić)
Polagan i dubok stil koji ima smirujući i revitalizirajući efekt. U pozama se ostaje znatno dulje, što omogućuje potpuno opuštanje svih energetskih blokada i napetosti u zglobovima i mišićima.
– Šamansko putovanje ( Nata Shanti )
metoda je duboke relaksacije u koju nas uvodi melodičan i ritmički zvuk šamanskoga bubnja popraćen spontanim pjevanjem.
– Radionica sviranja djembe bubnjeva koju drže članovi koncertne skupine Vibrica

Zajedničko druženje kulminirat će bogatim večernjim programom:
– Performance klasičnog indijskog plesa Odissi ( Anuradha devi dasi
– Koncert skupine Vibrica
Petnaesteročlani bend koji na svojim svirkama koristi melodijske instrumente poput djembea, diđeridua, akustične gitare i sl.
– Jamming sassion-
Poznati zadarski glazbenici u jamming improvizaciji

Večernji i dječji program te jos pregršt zanimljivih radionica detaljnije ćemo opisati u sljedećim objavama.

Savjetujemo da si ponesete sve što vam treba za boravak u prirodi i obavezno prostirke za radionice.
U ponudi će biti pića, vegetarijanske hrane, kave i čajeva.
Također je uređen prostor za spavanje u šatorima, pa vas pozivamo da noćite pod zvijezdama.

Ulaz je na donaciju. 40 kn dnevna karta, 60 kn dvodnevna, za djecu besplatno. Karta ukljucuje sve radionice, masaže i večernji program (novac od donacija ide za troškove festivala).

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...