Kreće Jet Ski natjecanje u Viru; Danas otvaranje i prve utrke!

Dan uoči službenog otvaranja natjecanja i posljednje ovosezonske utrke „Alpe Adria Jet Ski Toura“ sve su oči bile uprte u – mobilne aplikacije s vremenskom prognozom! Tu i tamo pogled bi se uzdigao prema nebu, kretanju oblaka, procjeni utjecaja genovske ciklone i drugim elementarnim meteorološkim pojmovima, a u svim slučajevima tražio se odgovor na pitanje: hoće li danas na ceremoniji službenog otvaranja natjecanja jet piloti zapjevati Nedin hit iz osamdeset i neke „Vrati se s kišom“? Kako sada stvari stoje, čini se da će biti povremeno oblačno, ali uglavnom suho. To je za gledatelje dobra i najbolja moguća vijest.

„Kako god bude, mi ćemo posao odraditi. Vozimo i po kiši“, kaže jedan od dva najvažnija čovjeka virskog jet happeninga Slaven Ivančić. Slaven je član jet reprezentacije Hrvatske ili hrvatskog jet ski tima na „Alpe Adria Touru“, nekadašnji svjetski prvak i uspješni natjecatelj koji je na posljednjem Svjetskom prvenstvu osvojio 6. mjesto. Ove sezone vozio je u Zadru utrku na „Alpe Adria“ i zauzeo 4. mjesto ponavljajući lošu karmu s jetovima iz prošlih sezona. Ivančić je naručio novi ove sezone, ali se jet pokvario sam od sebe čim je „čuo“ da ide u ruke hrvatskom asu.


„To je moj klasični problem s jetovima. Pokvario se uoči nastupa u Zadru i tako stalno. Dvije utrke normalno odradi, treću ne radi“, priča nam Slaven svoje natjecateljske muke. No, nije da je bez motiva ili ambicija.

„Hrvatski piloti na Viru još nisu bili na postoljima. Nisam se posebno pripremao za ovaj nastup, jer sam u organizaciji natjecanja što iziskuje napor i vrijeme, ali ako bude valova očekujem borbu za medalju. Bilo bi lijepo napraviti rezultat pred svojom publikom“, dodaje Ivančić. Priča s valovima omiljeno je štivo i drugom hrvatskom jet pilotu, odnosno drugom najvažnijem čovjeku iz organizacije natjecanja – Tihomiru Kotarskom. Slavni hrvatski motorist i prvi Hrvat na najspektakularnijem i najtežem off-road enduro natjecanju u Erzbergu, ne živi od laganih vožnji niti na „Alpe Adria Touru“. U Zadru je na Europskom prvenstvu dohvatio broncu, a sada više od ičega priželjkuje adrenalinsku utrku.

„Dat ću sve od sebe da napravim neki rezultat, iako mi to nije najbitnija stvar. Bitno je da se odradi utrka i po mogućnosti, da na stazi budu valovi. Na njima se vidi umijeće pilota“, kaže Tihomir koji će voziti u klasi Spark GP, dok će iskusniji Slaven u Ski GP klasu. U hrvatskom tim još su Karlo Brezni, Marko Mežnik, Jasmina Kelava, Vito Obrovac, Nikola Špiljak i Ivana Zibar, a svi oni vozit će u konkurenciji 60-ak pilota iz Austrije, Njemačke, Mađarske, Slovenije, Švicarske, Češke, Poljske i Italije u 13 različitih kategorija.

 

TRENING OD 10, A UTRKE OD 13 sati

Nakon ceremonije otvaranja posljednjeg ovosezonskog natjecanja na „Alpe Adria Jet Ski Touru“, danas od 10 sati odrađivat će se prvi službeni trening, a potom i prve utrke od 13 sati. Za 18 sati predviđen je nastup freestyle natjecatelja i brzinska utrka amatera na Spark jetu. U nedjelju je drugi dan natjecanja koji će dati konačne pobjednike virske utrke i šampione u ukupnom poretku sezone 2017.

SVE JE SPREMNO I UŠMINKANO

S jučerašnjim danom kompletirane su sve momčadi i jet piloti za „Alpe Adria Jet Ski Tour“. Kamperi su se ugodno smjestili uz plažu Jadro, piloti su bili zauzeti podmazivanjem i provjeravanjem stanja svojih bolida, dok su njihove obitelji uživale u sunčanom virskom vremenu. Djelatnici komunalnih virskih poduzeća „Vir održavanje“ i „Čisti otok“ pripremili su i ušminkali cijelu stazu, „Vir turizam“ logistika je i podrška cjelokupnog jet eventa na Viru, dok je Općina Vir glavni sponzor natjecanja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...