Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova u Zadru otvara konferenciju “Život u dvije smjene: pomirenje poslovnog i privatnog”

Regionalna konferencija „Život u dvije smjene: pomirenje poslovnog i privatnog“ održat će se 29. rujna u Zadru u sklopu projekta financiranim REC (Rights, Equality and Citizenship) programom Europske komisije koji se bavi ekonomskim osnaživanjem žena.

Nositeljica projekta je Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Republike Hrvatske, partneri na projektu su Hrvatsko narodno kazalište u Splitu, Udruga Riječi/Prave/Predstave i MAMFORCE (Spona komunikacije), a projekt podržavaju Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta i Ministarstvo poduzetništva i obrta.

Projekt je započeo 1. siječnja 2016. godine i završava s početkom 2018. godine. U tom smo periodu  na inovativan način radili s učeničkom populacijom i koristili kazališnu umjetnost kao alat kojim smo promovirali važnost rodne ravnopravnosti i jednake mogućnosti za djevojke i dječake. S projektom smo bili prisutni u cijeloj Hrvatskoj, naše su se predstave izvodile pred publikom i u južnim i u sjevernim dijelovima Hrvatske. U završnoj fazi projekta u rad uključujemo i lokalne zajednice, zbog čega su pred nama regionalne konferencije u Zadru, Rijeci, Osijeku i Zagrebu.

Na jednodnevnim konferencijama želja je dotaknuti se problema s kojima se žene susreću na tržištu rada, opterećenosti u privatnoj sferi zbog koje vrlo često trpi karijerni put žene te potencijalnim preduvjetima za pomirenje profesionalnog i obiteljskog života.

Više o projektu možete saznati na službenoj stranici projekta,  a u nastavku slijedi program konferencije.

U očekivanju Vašeg sudjelovanja, organizatori mole da svoj dolazak potvrdite na e-mail adresu [email protected], najkasnije do 26.09.2017.

PROGRAM KONFERENCIJE

Program regionalne konferencije u Zadru

29. rujna 2017. godine (petak)

Velika vijećnica Doma županije Zadar, Božidara Petranovića 8

11:00 – 15:30

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...