Zamjenik gradonačelnika Ante Babić potpisao ugovor o financiranju

Projekt ‘Škola PUNa mogućnosti’ bit će financiran sa skoro 8 milijuna kuna, danas je potpisan ugovor

Arhiva/ZARAPIX
Tamni način

Nakon što je Ministarstvo znanosti i obrazovanja donijelo  Odluku o financiranju za Poziv na dostavu projektnih prijedloga “Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza III.”, danas su u Zagrebu potpisani ugovori o financiranju. U ime Grada Zadra ugovor vrijednosti 9.241,567,20 HRK je potpisao zamjenik gradonačelnika Ante Babić.
Projekt će se financirati sredstavima Europskog socijalnog fonda u bespovratnom iznosu od 7.855,332,12 HRK, uz stopu vlastitog sufinanciranja koja iznosi 15%.

Provedba projekta započela je 1. kolovoza 2017. godine objavom Javnog poziva u svrhu zapošljavanja pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama osnovnih škola Grada Zadra, a trajat će do 31. srpnja 2021. godine. Unutar projekta zaposlit će se 51 pomoćnik u nastavi za 53 djece s teškoćama, dok će Grad Zadar iz svojeg proračuna financirati još 17 pomoćnika u nastavi za 20 učenika s teškoćama što ukupno čini 68 pomoćnika koji će biti zaposleni u gradskim školama.

Svrha ovog projekta je pružiti podršku uključivanju učenika s teškoćama u razvoju u osnovnim školama Grada Zadra tijekom četiri godine čime će se izravno doprinijeti povećanju njihove socijalne uključenosti i integracije u redovnom školovanju. Za vrijeme provedbe projekta planira se održati 120 radnih sastanaka sa supervizorima za podršku radu pomoćnika u nastavi kako bi se pružila što kvalitetnija usluga te 40 sastanaka grupa podrške za roditelje učenika s teškoćama.

Program pomoćnici u nastavi u gradskim osnovnim školama Grada Zadra provodi se još od 2010. godine zahvaljujući sredstvima iz gradskog proračuna, dok od 2014. godine Grad Zadar uspješešno prijavljuje i provodi projekte osiguravanja pomoćnika u nastavi sufinancirane bespovratnim sredstvima iz EU fondova.

Kvaliteta projektne prijave, ali i dosadašnje provedbe projekta rezultat su timskog rada i planskog promišljanja svih dionika na projektu: Grada Zadra i osnovnih škola kojima je Grad osnivač što je naposljetku prepoznato i na višoj razini, obzirom je projektnom prijedlogu Odbor za odabir projekata, prema kriterijima i metodologiji dodijelio maksimalnih 100 bodova.

Dokumentacija je dostupna na stranicama Grada Zadra.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar