Ako ste kupili ovo mlijeko uklonite ga iz svog doma; Može vam naštetiti!

Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače o povlačenju i opozivu proizvoda UHT mlijeko „NajMilko“, 2,8% mliječne masti, odobreni broj BA ML-2-166, barkod proizvoda: 3858890720235, datuma najbolje upotrijebiti do: 12/02/2018, zemlja podrijetla Bosna i Hercegovina, zbog prisutnosti bakterije iz roda Clostridium spp.

Proizvođač mlijeka je tvrtka Mliječna industrija 99, Sarajevska bb, 76250 Gradačac, Bosna i Hercegovina, a na tržište Republike Hrvatske stavlja ga tvrtka Sale – Nero d.o.o., Bože Gumpca 34, Pula.

Bakterije roda Clostridium spp. rasprostranjene su u prirodi, mogu producirati toksine i patogene su za čovjeka i životinje.

S obzirom da se ovaj proizvod konzumira bez prethodne termičke obrade ili uz nedovoljnu termičku obradu, te da ga u većoj mjeri konzumiraju djeca, mladi i starije osobe, postoji rizik od nastanka bolesti uzrokovanih klostridijama.

Proizvod nije u skladu s Uredbom (EZ) 178/2002 o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane

Proizvođač: Mliječna industrija 99, Sarajevska bb, 76250 Gradačac, Bosna i Hercegovina
Stavlja na tržište: Sale – Nero d.o.o., Bože Gumpca 34, Pula

Obavijest se odnosi isključivo na proizvod sa gore navedenim podacima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...