Biograd: Kup Hrvatske u ribolovu otišao u Šibenik

U Biogradu se tijekom vikenda okupila elita sportskog ribolova kao i reprezentacije osam županija. Natjecanje u organizaciji Hrvatskog saveza za sportski ribolov na moru i Sportsko ribolovne udruge Podlanica iz Biograda održano je u kategorijama ‘s obale’ i ‘iz brodova’, te ‘podvodni ribolov’, javlja Šibenik.in

– Po prvi put nakon 23 godine naša je županija osvojila Kup Hrvatske. Inače na ovom natjecanju dominiraju Istarska, Primorsko-goranska i Zadarska županija, ali mi smo im pomrsili račune. Kup se održava na kraju sezone, natječu  se ekipe županija jedna protiv druge u 7 disciplina i najvažniji je zajednički, odnosno ekipni rezultat. Naši su dali sve od sebe, i iako nismo u disciplinama osvojili nijedno prvo mjesto, nismo bili ispod četvrtog mjesta i to je dalo ukupni zbroj i donijelo nam osvajanje Kupa. Ponosni smo na rezultate, svi natjecatelji dali su sve od sebe i eto napokon titula prvaka dolazi u  našu županiju, kazao je za Šibenik.in Tonći Luketa, predsjednik Županijskog saveza za sportski ribolov na moru.

Na kupu su boje Šibensko-kninske županije branili reprezentativci iz klubova Pirka Tribunj, Gof Rogoznica, Arbun Šibenik, Lignja Primošten, Mali porat Vodice i Mojač Zablaće.

Drugoplasirane su Splitsko-dalmatinska i Zadarska županija.Ukupno je sudjelovalo oko 120 natjecatelja u kategorijama U16, U21 obala i brod, seniori obala i brod, seniorke te podvodni ribolov.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...