Iako se cijena kvadrata popela na 1893 eura, stanovi u Zadru su među najtraženijima

Rujanske cijene stanova oglašavanih na Crozilla.com pokazuju porast vrijednosti na mjesečnoj i na godišnjoj razini. U odnosu na kolovoz, prosječne tražene cijene stanova tijekom rujna su porasle za 0,3 posto, a na godišnjoj razini za gotovo 5 posto.

Prema podacima oglasnika Crozilla.com, najveći mjesečni pad cijena stanova, iznosi 2,8 posto, a zabilježen je u Sisku gdje su se cijene spustile na 700 eura po „kvadratu“, te u Slavonskom Brodu gdje su bile 2,3 posto niže nego u kolovozu, a za jedan se metar kvadratni u prosjeku tražilo 863 eura.

Varaždin i Zagreb rijetki su gradovi u unutrašnjosti u kojima je zabilježen porast cijena. U Varaždinu se za „kvadrat“ stana tijekom rujna u prosjeku tražilo 1095 eura što je 0,2 više no mjesec ranije. Prosječna tražena cijena zagrebačkih stanova, prema podacima oglasnika Crozilla.com, iznosila je 1712 eura, što predstavlja mjesečni porast od 0,8 posto.

Najviše cijene stanova na Crozilli su i dalje ostale u Dubrovniku u kojem je cijena „kvadrata“ porasla za 2,1 posto te je tijekom rujna iznosila 3874 eura. Visoko na „ljestvici“ nalaze se i cijene opatijskih stanova koje su dodatno porasle za 0,2 posto i popele se na 2958 eura po metru kvadratnom.

Najveći mjesečni porast cijena stanova tijekom rujna je, prema podacima oglasnika Crozilla.com, zabilježen u Splitu u kojem su cijene bile 5,4 posto više no mjesec ranije, a za jedan se metar kvadratni u prosjeku tražilo 2392 eura.

Porast je zabilježen i u Senju u kojem se za „kvadrat“ u prosjeku tražio 1281 euro, što je 1,3 posto više no mjesec ranije.

Cijene su porasle i u Poreču, za 0,6 posto, te su u prosjeku iznosile 1740 eura po kvadratnom metru, dok su u Puli porasle za 0,4 posto pa je prosječna tražena cijena „kvadrata“ iznosila 1426 eura.

Podaci oglasnika Crozilla.com pokazali su kako je promjena cijene četvornog metra od 0,2 posto zabilježena u Zadru u kojem su cijene porasle i popele se na 1893 eura, te u Umagu u kojem su se cijene u navedenom postotku spustile, te su tijekom rujna u prosjeku iznosile 2008 eura.

Nešto niže cijene stanova no mjesec ranije, tijekom rujna su zabilježene u Šibeniku gdje su pale za 0,3 posto i iznosile 1591 euro po metru kvadratnom.

Najviše se traže stanovi u Zagrebu, Splitu i Zadru

Posjetitelji oglasnika Crozilla.com tijekom rujna su najveći interes pokazali za stanovima koji se prodaju na području Zagreba, a zatim za onima u Splitu, Zadru, Puli i Osijeku. Potencijalni strani kupci najviše su pretraživali ponudu u Zagrebu, Splitu, Makarskoj, Puli i Zadru, a najčešće su dolazili iz BiH, te Njemačke i Švicarske.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...