Podsjetio na naše kapacitete

Longin na Biograd Boat Showu: “Naša županija je lider na području nautičkog turizma”

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

U zapadnoj Marini Kornati u Biogradu na Moru svečano je otvoreno 19. izdanje nautičkog sajma Biograd Boat Show, u organizaciji Ilirije d.d., turističke kompanije iz Biograda na Moru. Nautički sajam svečano je otvorio ministar turizma Gari Cappelli, javlja Zadarska županija na svojim mrežnim stranicama.

Na samom početku uzvanicima se obratio predsjednik uprave Ilirije Goran Ražnjević koji je u svom pozdravnom govoru s ponosom naglasio da tvrtka Ilirija ove godine obilježava 60 godina postojanja.

– Ovogodišnji nautički sajam odvija u posebnom ozračju s obzirom na to da ove godine Ilirija obilježava 60 godina uspješnog postojanja i djelovanja na hrvatskom turističkom tržištu te prisustva u gradu Biogradu na Moru, kojeg je u ovih svojih prvih 60 godina oblikovala u prepoznatljivu turističku destinaciju posebno u dijelu nautičkog turizma, pohvalio se Ražnjević.

Kroz 19 godina postojanja Biograd Boat Show se profilirao u kongres hrvatske nautičke industrije i turizma, što su prepoznala brojna poslovna udruženja, a posebno HGK odabravši upravo Biograd Boat Show kao mjesto organiziranja kongresnog programa ”1. HGK Dani nautike“. Josip Zaher, potpredsjednik HGK za turizam, trgovinu i financije, uručio je posebno priznanje predsjedniku uprave Ilirija d.d. Goranu Ražnjeviću povodom 60 godina postojanja i uspješnog poslovanja Ilirije d.d. na hrvatskom turističkom tržištu.

Govoreći o nautičkom turizmu u Zadarskoj županiji, župan Božidar Longin podsjetio je kako je Zadarska županija najveća nautička destinacija u Republici Hrvatskoj prema obuhvatu akvatorija nautičkih marina, sidrišta i privezišta, a vodeća je i po ukupnom broju vezova.

– Ostvareni prihodi luka nautičkog turizma u prošloj godini na našem području iznosili su gotovo 160 milijuna kuna. Nautički turizam, dakle, vrlo je poželjan oblik turizma, no ujedno je i oblik turizma koji ne trpi površnost i loša rješenja. Zato naše marine moraju biti što kvalitetnije, sa što širim sadržajem i još višom razinom zaštite okoliša, poručio je Longin.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar