poznati neonatalog našao se u krivo vrijeme na krivom mjestu

Mladiću koji je u bolničkom dvorištu razbio glavu dr. Glavanu šest mjeseci psihijatrijskog liječenja – sa slobode

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

Psihički bolesnom mladiću koji je 12. srpnja prošle godine, u dvorištu zadarske Opće bolnice, napao neonataloga dr. Ivicu Glavana nanijevši mu teške tjelesne ozljede glave, na zadarskom Općinskom sudu određeno je obvezno psihijatrijsko liječenje na slobodi u trajanju od šest mjeseci.

S obzirom na dužnost čuvanja identiteta počinitelja kaznenog djela na dr. Ivicu Glavana, mogu samo potvrditi da je presuda donesena i da je utvrđeno  da je počinitelj kazneno djelo počinio u stanju neubrojivosti (neuračunljivost) i da je donesena mjera obveznog psihijatrijskog liječenja na slobodi u trajanju od 6 mjeseci, kaže Denis Klarendić, glasnogovornik Općinskog suda.

Poznati zadarski liječnik našao se u krivo vrijeme na krivom mjestu, budući da ga je mladić, koji tada nije bio hospitaliziran, presreo između Odjela pedijatrije i Neonatalogije i krenuo ga udarati šakama po glavi. Policiju su pozvale medicinske sestre koje su čule buku.

Napadač je tada smješten na Odjel psihijatrije, a zbog teških ozljeda glave, slomljenih čeonih kosti dr. Glavan istog je dana podvrgnut operaciji.

 

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar