Najbolji, a naši; Čudesni Modrić četvrti je dribler kvalifikacija, Suba prvi golman Europe

Čudesni Modrić u hrvatskoj momčadi vodeći gotovo u svemu, a četvrti je dribler kvalifikacija. Suba prvi golman Europe, dok je Perišićev učinak grozan!, piše Goal.
A što bi tek bilo da je igrao Perišić! Da, Hrvatska je izborila dodatne kvalifikacije za SP u Rusiji, ostala gol (protiv Finske) kratka da ode izravno u Rusiju. I uza sve probleme s ozljedama, to je uspjela i bez svoga najboljeg igrača u kvalifikacijama za Euro i na EP-u u Francuskoj.

U slavljeničkoj noči nakon Kijeva to je bila dobra šala, ali za mjesec dana neće uopće biti smiješno. Ivan Perišić mora se probuditi!

Ne, ni Rakitić nije briljirao, Mandžukić je zabijao samo malima, golmani su ostali bez spektakularnih obrana (iako je Subašić statistički najbolji u Europi!)…, ali najveći je dužnik ostao Perišić.

Interovo je krilo drugi po minutaži (809 minuta, jedino je Vida odigrao svih 900, dok je Mandžukić skupio 790, Badelj 755, Pivarić 724… Modrić 675, Rakitić 463, Kovačić 452, Lovren 360, N. Kalinić 273, Ćorluka samo 225…), a napadački mu je učinak grozan! Uključujući blokirane, imao je čak 27 udaraca, ali od toga svega četiri u okvir gola i jedan gol! Promašio je dva zicera i dvaput pogađao vratnicu.

Izuzmemo li Mitrovića, koji ima stopostotoni učinak od jednog udarca i jednog pogotka, Kramarić je najubojitiji jer je imao deset udaraca, dva u okvir i dva gola, dok je Mandžukić imao 20 udaraca (šest glavom), devet u okvir (tri glavom) za pet golova. I dvaput pogađao vratnicu (kao još i Pjaca).

Kalinić je za dva gola pucao 13 puta (četiri u okvir), a Brozović 11 puta (pet u okvir). Vida je za isti učinak kao Perišić – i još ktomu bio je to gol za tri boda protiv Kosova – imao samo osam udaraca, od čega četiri u okvir.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...