Od sutra u Gradskoj loži izložba slika i nakita Adina i Mie Hebib

Otvorenje izložbe slika i unikatnog nakita Adina i Mie Hebib održat će se u petak, 27. listopada s početkom u 19 sati u Gradskoj loži.

Ne tako davne 2014. godine u Koncertnoj dvorani Kneževe palače svoje umjetničke radove izložili su Adin i Mia Hebib. Na izložbi je bilo izloženo 70 slika i crteža iz tri ciklusa Adina Hebiba- „Studija akta“, „Stari most“  te  „Novi aktovi“. Uz njega, svoj dizajnerski unikatni nakit predstavljala je njegova kćer Mia. U isto to vrijeme, premijer Andrej Plenković posjetio je  Kneževu palaču i održao press konferenciju povodom predstavljanja kandidata za Europarlament s Hebibovim umjetničkim djelima u pozadini.

Adin Hebib akademski je slikar rođen 1955. godine u Mostaru. U Parizu je u klasi profesora Borisa Cikalovskog od 1983. do 1985. godine specijalizirao ekspresionizam.  Njegov bogati opus slika i grafičkih djela obuhvaća scenografiju, plakate, ilustracije knjiga i monografije. Dobitnik je mnoštva europskih nagrada za grafički dizajn kao i niza drugih stručnih nagrada i priznanja. Priredio je više od 40 samostalnih izložbi u zemlji i inozemstvu, a njegova djela nalaze se širom svijeta.

Mia Hebib, diplomirana dizajnerica nakita, u New Yorku surađuje s modnim kućama Liz Claiborne, Henri Bendel, Tory Burch te BCB Generation. Predstavila se na mnogim izložbama u Europi, Americi i Aziji.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...