Određene skupine; Hrvatska protiv velikana Španjolske, Njemačke, Francuske

Uefa je završetkom kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji formirala skupine s reprezentacijama koje će se natjecati u Ligi nacija. Hrvatska je smještena u najsnažniju skupinu A u kojoj je još jedanaest reprezentacija. Sustav natjecanja je takav da će se sljedeće godine formirati četiri podskupine sa po tri reprezentacije. Pobjednici skupina igrat će u polufinalu dok će posljednje plasirani u skupinama od 2020. godine nastupati u skupini B. Domaćin završnog turnira bit će jedan od polufinalista. U skupini A još su Njemačka, Portugal, Belgija, Španjolska, Francuska, Engleska, Švicarska, Italija, Poljska, Island i Nizozemska, piše Večernji.hr.

Skupinu B čine reprezentacije koje su rangirane ispod onih dvanaest iz skupine A. Bit će također podijeljene u četiri podskupine, a pobjednici će od 2020. godine nastupati u skupini A dok posljednje plasirani ispadaju u skupinu C.  U skupini B su Austrija, Wales, Rusija, Slovačka, Švedska, Ukrajina, Irska, BiH, Sjeverna Irska, Danska, Češka, Turska.

Srbija i Slovenija su u skupini C sa Mađarskom, Rumunjskom, Škotskom, Grčkom, Albanijom, Norveškom, Crnom Gorom, Izraelom, Bugarskom, Finskom, Ciprom, Estonijom i Litvom dok su u skupini D najslabije rangirane reprezentacije. Ždrijeb skupina bit će održan 24. siječnja sljedeće godine, a natjecanje će početi u rujnu.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...