Todorićima prijeti crvena tjeralica Interpola?

Iz više izvora je dolazila informacija kako su Ivica Todorić i najmanje jedan od njegovih sinova u Londonu, dok se za trećeg osumnjičenika priča razmimoilazila – ili je u Londonu ili u Beogradu.

Sam Ivica Todorić se oglasio jučer ujutro putem svoga bloga, ustvrdivši kako će biti dostupan pravosudnim organima. Pravna praksa je da se ljudima koje se traži zbog uhićenja tijekom istrage da neko vrijeme da se sami odazovu policiji.

U ovom slučaju, to znači da obitelj Todorić, odnosno Ivica, Ivan i Ante, imaju još neko vrijeme da se sami predaju u neku od policijskih postaja. Ako su stvarno u Londonu, najbliža po dolasku bi im u tom slučaju bila Postaja aerodromske policije Pleso. Ukoliko se ne jave ili krenu zavlačiti, slijedi raspisivanje tjeralice i/ili europskog uhidbenog naloga, ako se smatra da su na teritoriju Europske unije.

Doduše, tu je s Velikom Britanijom, kao vjerojatnom državom gdje se Todorići nalaze, ponešto problematično. Naime, britanski sudovi nerijetko imaju praksu ne odobravati europske uhidbene naloge. Tu onda na snagu stupa Interpolova takozvana crvena tjeralica, na kojoj su ljudi koje članice tih država moraju uhititi. Todorićima bi tada kao bijeg od izručenja mogla poslužiti samo jedna stvar – da imaju dvojno britansko državljanstvo, piše Novi list.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...