Učenici Gimnazije Jurja Barakovića posjetili Europski parlament

Učenici Gimnazije Jurja Barakovića sudjelovali su u travnju na natjecanju projekta EUROSCOLA te pobijedili i osvojili put u Europski parlament. Na natjecanju su sudjelovali učenici: Tony Rumora, Krešo Blaić, Karlo Korona te sada bivše učenice Sara Vidošević i Zara Škibola.

Zahvaljujući njima najuspješniji učenici 2., 3. i 4. razreda  uz vodstvo profesorica Tatjane Kamber i Franke Dvorski, proveli su 3 uzbudljiva dana putujući Europom. U Europskom parlamentu našu školu je predstavljao učenik Karlo Korona, ovogodišnji dobitnik nagrade Luka Ritz. Kroz program učenici su se suočili s aktualnim temama i izazovima pred kojima se nalazi Europa. Osim što su naučili puno toga o Europskoj uniji, imali su priliku iskazati svoja mišljenja i stavove te ih prokomentirati s učenicima iz cijele Europe.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, X, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...