Akcija pošumljavanja zadarskog zaleđa; Bagrem i primorski bor zasađeni u Kruševu

S ciljem promoviranja volontiranja i njegovih dobrobiti za pojedinca i cijelu zajednicu, a ujedno i zbog nedavnih nepogoda koje su pogodile Zadarsku županiju, danas je održana akcija pošumljavanja u kojoj su sudjelovali brojni volonteri među kojima i župan Božidar Longin te pročelnici Danijel Segarić i Krešimir Laštro.

U suradnji s Hrvatskim šumama posađeno je na 1 ha površine u Crnoj Punti u Kruševu medonosna sadnica običnog bagrema u kombinaciji s primorskim borom.

Naime, Udruga “Eko-Zadar“ zajedno sa svojim partnerima Srednjom školom Obrovac, Udrugom socijalnih radnika Zadar – Volonterski centar Zadar, Ekološkom udrugom Zrmanja i Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije – AGRRA, provodi projekt „Volonterska šuma“ koji financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske u iznosu od 100 posto s ukupnim proračunom od 759.857,25 kuna.
Projekt za cilj ima povećati broj kvalitetnih i održivih volonterskih programa, koji uključuju i programe školskog volontiranja te odgoja za volontiranje u slabije razvijenim dijelovima Zadarske županije (gradovi Obrovac i Benkovac te općine Novigrad, Posedarje i Poličnik).

“Akcija pošumljavanja jedan je od primjera volonterskih akcija kojima želimo promovirati volonterski angažman i oplemeniti naš životni prostor te ujedno potaknuti ostale organizatore volontiranja da organiziraju slične volonterske akcije u svojim zajednicama.” – poručili su iz projektnog tima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...