U DJEČJEM VRTIĆU RADOST POLAZNIKE UČE ODGOVORNOM PONAŠANJU

Djeca Grigora Viteza brat će plodove u masliniku kojeg su sama zasadila

Arhiva AZD/Ilustracija

Briga o okolišu i ostalim segmentima održivog razvoja sastavni je dio Kurikula Dječjeg vrtića Radost. U suradnji s udrugom „Lijepa Naša“ vrtić tako sudjeluje u realizaciji projekta „Mi jedemo odgovorno“, akcijski orijentiranom globalnom programu učenja, s ciljem razvoja kritičkog razmišljanja, znanja, vještina i stavova koji omogućuju djetetu usvajanje novih obrazaca ponašanja o odgovornoj potrošnji hrane.

U ovom mjesecu, u sklopu realizacije projekta, u Područnom objektu Grigor Vitez, u suradnji s djelatnicima tvrke Nasadi d.o.o., organizirana je sadnja maslinika. Mali ekolozi i u vrtu su zasadili pet maslina, a osim hlada one će im u narednim godinama donijeti i plodove iz kojih će moći dobiti svoje ulje. Djeca su posjetila i uljaru u kojoj su imali priliku doživjeti proces prerade plodova u maslinovo ulje.

– Kao dugogodišnji članovi Udruge Lijepa naša s međunarodno priznatim statusom Eko škole bavimo se odgojem i obrazovanjem za održivi razvoj, u cilju izgradnje pozitivnog sustava vrijednosti te ukazivanja na potrebu očuvanja kvalitete okoliša i razumnog korištenja prirodnih resursa, kojima se promiče poštovanje života i uvažavanje potreba budućih generacija, poručuju iz vrtića.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar