Potpisani ugovori o energetskoj obnovi obiteljskih kuća vrijedni 202 tisuće kuna

Gradonačelnik Grada Zadra, Branko Dukić, primio je 6. studenog 2017. godine u Maloj vijećnici Grada Zadra vlasnike obiteljskih kuća kojima je temeljem provedenog Natječaja za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća na administrativnom području Grada Zadra za 2017. godinu odobreno sufinanciranje mjera energetske obnove obiteljskih kuća. Tom prilikom potpisani su i uručeni ugovori za sufinanciranje mjera energetske obnove koje su vlasnicima obiteljskih kuća po provedenom natječajnom postupku odobrene za sufinanciranje.

Grad Zadar je 18. svibnja 2017. godine objavio Natječaj za sufinanciranje sljedećih mjera energetske obnove: nabavu i ugradnju solarnog toplinskog sustava, povećanje toplinske zaštite vanjske ovojnice, zamjenu stolarije i nabavu i ugradnju kotla na drvnu biomasu. Prijavitelji su imali mogućnost prijaviti jednu, više ili sve četiri mjere pri čemu je iznos sufinanciranja iznosio do 40 % po pojedinoj mjeri odnosno najviše 12.000,00 kuna za mjeru nabave i ugradnje solarnog toplinskog sustava te nabavu i ugradnju kotla na drvnu biomasu, a 30.000,00 kuna za povećanje toplinske zaštite vanjske ovojnice i mjeru zamjene stolarije. Na Natječaj je ukupno pristiglo 33 prijave kojima je zatraženo sufinanciranje za 48 mjera povećanja energetske učinkovitosti. Za provedbu Natječaja u Proračunu Grada Zadra za 2017. godinu bilo je osigurano 600.000,00 kuna te je nakon provedene administrativne provjere i bodovanja odobreno sufinanciranje za 9 podnositelja prijava i 11 mjera energetske učinkovitosti u ukupnom iznosu prihvatljivih troškova sufinanciranja Grada Zadra od 202.491,86 kuna. Od ukupnog broja mjera odobrenih za sufinanciranje 1 mjera odnosi se na nabavu i ugradnju solarnog toplinskog sustava, 4 mjere odnose se na zamjenu stolarije, 4 mjere na povećanje toplinske zaštite vanjske ovojnice i 2 mjere na nabavu i ugradnju kotla na drvnu biomasu.

Ovim sufinanciranjem vlasnicima  postojećih obiteljskih kuća na administrativnom području Grada Zadra znatno je olakšana energetska obnova njihovih domova te je za očekivati da će provedba navedenih mjera uvelike utjecati na smanjenje troškova za energente što će doprinijeti povećanju ukupne kvalitete života.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...