Vijećnici usvojili proračun za novo lice Kukljice; Projekti vrijedni 20 milijuna kuna

Općinsko vijeće općine Kukljica jednoglasno je usvojilo rebalans proračuna za 2017. kao i prijedlog proračuna za 2018 god..   Novi proračun iznosi  3.6 mil kn. Glavni noviteti proračuna  usmjereni su na početak izrade projektne dokumentacije za ukupno 8 novih i za Kukljicu velikih projekata koji se već sada mogu procijeniti na preko 20 mil kn.

Nakon što smo u prošlom mandatu vratili dug Općine i njenih komunalnih društava koji je iznosio približno četiri milijuna kuna, sada se okrećemo novim projektima koje naši mještani čekaju da se realiziraju, kaže općinski načelnik Boško Marin.

Trenutno se planira izrada projektne dokumentacije za sljedećih 8 projekata. U planu je  izgradnja pročišćivača otpadnih voda – podmorski ispust za cijelo mjesto s dogradnjom kanalizacijske mreže u dužini 570 metara u uvali Gnjoišće, izgradnja 600 metara nove vodovodne mreže prema plazi Sabuša, rekonstrukcija ceste prema crkvi Gospe od Sniga s uređenjem gotovo 1 km obale na dionici Put debra, rekonstrukcija kompletne javne rasvjete u mjestu oko 450 lampi s novom led – štednom rasvjetom. U prizemlju općinske zgrade kraj postojeće ambulante planira se izgradnja novog dječjeg vrtića, postojeća osnovna škola planira se nadograditi novom sportskom dvoranom koju će osim školaraca koristiti i svi mještani Kukljice kao i ostali posjetitelji. Za javne sadržaje planirana je i potpuna rekonstrukcija zgrade mlina u kojoj je trenutno smještena turistička zajednica. Isto tako ide se u izradu projektne dokumentacije za uređenje centralnog trga s parkovima koji ga trenutno okružuju. Tim projektom u centru mjesta ispred općinske zgrade Kukljica bi dobila i moderno uređenu fontanu. Većina ovih projekata financirala bi se europskim novcem i to s 80 do 100 posto ovisno o projektu.

Sada ulazimo u jednu novu fazu izgradnje i obnove naše infrastrukture. Ovi odabrani projekti dugo godina su zelja naših mještana.. Oni će uskoro postati stvarnost a mnogi ove projekte već sada nazivaju Novo lice Kukljice, kaže Boško Marin.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...