Nakon oštećenja u rujanskim poplavama; Poliklinika počinje raditi nakon Tri kralja

Radovi na sanaciji Poliklinike bit će gotovi do Nove godine, nakon čega kreće useljenje opreme. Zgrada Poliklinike bit će dom Bolnici, Zavodu za javno zdravstvo, mnogim županijskim ambulantama i zdravstvenim ustanovama, hitnoj pomoći i dječjem vrtiću, rekao je zadarski župan Božidar Longin tijekom obilaska radove na sanaciji zgrade koja je teško stradala u rujanskoj poplavi.

Tom prilikom Longin je bio domaćin predstojniku ureda predsjednika Vlade Zvonimir Frka Petešić, koji je ujedno i  koordinator Vlade RH za sanaciju šteta od poplava u Zadarskoj županiji. Obilasku su prisustvovali ravnatelj Opće bolnice Zadar dr.Željko Čulina i ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Zadar dr. Zoran Škrgatić. Zgrada Poliklinike je teško stradala u rujanskoj poplavi, radove na sanaciji vrijedne 6,2 milijuna kuna financira Ministarstvo zdravstva.

Čestitam na izuzetno vrijednom i velikom poslu napravljenom u kratkom roku i to s javnim natječajem, rekao je Zvonimir Frka Petešić.

Ravnatelj Opće bolnice Zadar Željko Čulina precizirao je kako će nakon blagdana Tri kralja u zgradi Poliklinike početi raditi Zavod za javno zdravstvo i pojedine ambulante. Poliklinika je poplavljena s 4,5 milijuna kubika vode. Slični scenariji trebali bi biti izbjegnuti u budućnosti.

Napravili smo detekciju zašto je došlo do poplavljivanja. Prodor vode dolazio je s više strana, od krova i podzemnih voda. Ovom sanacijom je to riješeno i imamo garanciju da se to više neće dogoditi u budućnosti, rekao je Čulina.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...