sudjeluje 19 autora

Otvorena 11. izložba fotografija Otočni fotografi

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

U prostoru udruge za razvitak hrvatskih otoka Otočni sabor u Zadru 14. 12. 2017. otvorena je 11. izložba fotografija Otočni fotografi. Na izložbi sudjeluje 19 autora: Baričević Helena, Bilosnić Pablo, Bilosnić Tomislav Marijan, Blagdan Zdravko, Dabo Teofil, Ivanov Tomislav, Jaša­ Ante, Kiš Krešimir, Luić Andrina, Marcelić Jasna, Markulin Ivo, Meštrić Suzana, Meštrović Aldo, Panović Silvio, Stanin Julijan, Šangulin Robbie, Vidov Josip, Vulić Jerolim i pozvani gost Šimićev Fabio iz otoka Murtera. Izloženo je 37 fotografija.

Nazočne je pozdravio predsjednik Otočnog sabora Denis Barić, i zahvalio foto klubu „Kornat“, Kukljica, jer priređuje izložbu u njihovom prostoru, i najavio gostovanje ove izložbe na nekoliko otoka, a ovo je najava i za priređivanje drugih kulturnih događanja u prostoru udruge.

U programu otvorenja izložbe sudjelovali su: pjesnikinja Ana Trninić, pjesnik Ante M. Šarunić i Mirko Šatalić glumac krasnoslovljem izveli su nekoliko čakavskih pjesama.

Fotograf Silvio Panović u osvrtu o izložbi kazao je: „Na izložbi većinom su izložena djela o detaljima i ljudima, malo vidimo ljetnih motiva, kupanje, regte brodova i slično, a više su zastupljeni detalji raslinja kao što su to prikazali Krešimir Kiš i Jasna Marcelić. Autori su nastojali prikazati svoja najnovija i najbolja djela, pa je došla do izražaja raznolikost motiva. Iz prošlosti fotografije prikazujemo fotografije Josipa Vidova (1937. – 2014.) iz Kali. Snimao je fotografije o otoku, moru, ribarima i pomorcima. Sudjelovao je na izložbama, a ističe se njegovo sudjelovanje na 5. i 6. međunarodnoj izložbi „Čovjek i more“ u Zadru. Zadovoljni dosegnutom umjetničkom kreativnošću svih djela, pozivamo autore da se nastave ovako pripremti i za slijedeću izložbu. Ovu izložbu prikazati ćemo u još nekoliko gradova.“

Na kraju je prof. Andreja Baraba, viša savjetnica u Upravnom odjelu za razvitak otoka i zaštitu okoliša, Grada Zadara, zahvalila fotografima na ustrajnom desetogodišnjem prikazivanju ljepota zadarskih otoka i motiva iz zadarskog područja te proglasila izložbu otvorenom.

Izložba će biti otvorena za posjetitelje do 31. 1. 2018. godine.

Pablo Bilosnić: Prepuštanje

Robbie Šangulin: Blizu horizonta

Suzana Mestrić: Flow

Suzana Mestrić: Soaring high

Tomislav Ivanov: Bura

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar