Ova zemlja u EU zabranit će korištenje mobitela djeci na nastavi

Od sljedeće školske godine, koja će započeti u rujnu 2018. godine, u francuskim osnovnim školama uvest će se velika promjena na inicijativu samog predsjednika države, Emmanuela Macrona. Učenici uzrasta od 6 do 15 godina koji pohađaju osnovnu školu u Francuskoj više neće smjeti u prostorijama škola koristiti mobitele, najavio je tamošnji ministar obrazovanja Jean-Michel Blanquer.

Do sada su neke škole već donijele vlastite slične zabrane, a od sljedeće će godine ista situacija biti u svim osnovnim školama u toj zemlji. Učenici će smjeti u školu donijeti mobitele, ali ih neće smjeti vaditi iz torbe čak niti na odmoru – što bi trebalo potaknuti igru i druženje za vrijeme odmora umjesto korištenja tehnologije.

Mobitele će biti dozvoljeno koristiti tek u edukativne svrhe ili za hitne situacije, ali će se njihovo korištenje morati kontrolirati, kaže Blanquer. S njime se ne slažu vođe francuskog sindikata ravnatelja. Prema njima, zabranu korištenja mobitela bit će vrlo teško provesti u praksi, te ne vide prave koristi od njihove zabrane.

Vladajući su ipak odlučni u namjeri da provedu spomenutu zabranu, i smatraju da će ona poslužiti i kao svojevrsna poruka roditeljima da nije dobro da im djeca, pogotovo ona mlađa od sedam godina, provode vrijeme pred ekranima, javlja BUG.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...