pobjeda na natječaju

Park Hajduka na Poljudu bit će djelo Zadranina Vedrana Kasapa

Društvene mreže
Tamni način

Autori pobjedničkog rješenja za tematski park kod Poljuda su Ozana Ursić i Vedran Kasap. Objavljeno je to danas na tiskovnoj konferenciji udruge Naš Hajduk na kojoj su uživo i otvorene omotnice s imenima autora.

Ocjenjivački sud istaknuo je sceničnost rješenja, stvaranje uspomena kroz instalaciju koja će postati zaštitnim znakom svih navijača, ljubitelja nogometa i samog grada Splita, a samo rješenje procijenjeno je održivim i unutar financijskih gabarita. Sami elementi bit će izrađeni od tehno betona te prekriveni pločama od mesinga s imenima donatora. Dodatna vrijednost ovoga rješenja je i modularni pristup, odnosno mogućnost naknadnog dodavanja imena. Elementi rješenja su otprilike deset metara dugi te oko tri metra visoki. Na elementima se može sjediti, igrati, iskoristivi su u prostoru, a iz samo jedne točke čine natpis Hajduk.

Predsjednik žirija Branko Franceschi izrazio je zadovoljstvo natječajem, pogotovo jer se radilo o zahtjevnom zadatku s relativno kratkim vremenom za izradu rješenja. Zadovoljan je bio kako količinom tako i kvalitetom radova.

Pobjednički rad bio je jedan od ukupno 18 prijavljenih.

Stručni žiri činili su predstavnici Hajduka i udruge Naš Hajduk Slaven Marasović i Ivan Rilov te Ivica Mitrović s Umjetničke akademije u Splitu, arhitekti Tonči Čerina, Dujam Ivanišević i Dragan Žuvela, Branko Franceschi, povjesničar umjetnosti i ravnatelj Galerije Umjetnina Split i Maša Milovac, predsjednica Hrvatskog dizajnerskog društva.

Žiri je ustvrdio da je čitav proces proteklo bez nesuglasica, a pobjednički rad odabran je kao najbolji odnosno kao onaj koji je ispunio temeljne zahtjeve natječaja i ponudio suvremeno, funkcionalno i inovativno rješenje prikaza imena u parku koje će odražavati trajnu emotivnu sponu kluba i njegovih navijača, no uz to i biti novi zaštitni znak i turistička atrakcija Grada Splita.

Ostavi komentar koristeći Facebook