Cestitka_Uskrs

Temperature sutra padaju za 10 stupnjeva, na Jadranu obilna kiša

Pred nama je nova promjena vremena. Već danas se u većini krajeva tijekom poslijepodneva očekuje sve jača naoblaka i sve obilnija kiša. Uz pad temperature u večernjim satima, u unutrašnjosti će biti susnježice i snijega. Najviše snijega past će kasno poslijepodne u gorju gdje će i temperature biti najniže.

U noći moguća susnježica i snijeg

Sunčano će danas biti još samo u istočnom dijelu Hrvatske. Prema kraju dana i istočni dio Hrvatske očekuje porast naoblake. Puhat će umjeren jugozapadnjak, a najviša dnevna temperatura mogla bi dosegnuti do 12 °C. U središnjem dijelu zemlje očekuje se toplije vrijeme nego proteklih dana. U poslijepodnevnim satima doći će do porasta naoblake i povremenu kišu. Uz umjeren i jak jugozapadnjak i temperaturu koja bi u noći mogla pasti do 0 °C, kiša će prijeći u susnježicu i snijeg, piše Index.hr.

Na Jadranu kiša

Na Jadranu i uz njega umjereno do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom, češćom na sjevernom Jadranu, piše DHMZ. Obilne oborine očekuju se osobito u poslijepodnevnim satima. Meteoalarm je za riječko područje oglasio crveni alarm zbog padalina koje bi mogle danas biti i do 120 mm po četvornom metru. Kiše će biti mjestimice i u Dalmaciji ali tek u drugom dijelu dana i u noći s petka na subotu. Uz obalu će puhati umjereno jugo, a dnevna temperatura danas bi mogla porasti do 15 °C. Jug Hrvatske danas će imati promjenljivo oblačno vrijeme, uz mjestimičnu kišu. Kiša će biti obilnija u poslijepodnevnim i večernjim satima.

Sutra u unutrašnjosti snijeg   

Sutra će prevladavati oblačno s kišom, u unutrašnjosti i susnježicom te snijegom. Tijekom noći i jutra očekuje se stvaranje snježnog pokrivača, ponajprije u gorju. Oborina će biti češća u prvom dijelu dana, u Dalmaciji moguće i obilna. Poslijepodne sa zapada prestanak oborine, a prema kraju dana i razvedravanje. Vjetar na kopnu slab do umjeren sjeverni.

Na sjevernom dijelu Jadrana olujna bura

Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana zapuhat će jaka i olujna bura, podno Velebita i s orkanskim udarima, duž ostatka obale u početku jak i olujan južni i jugozapadni vjetar u okretanju na sjeverozapadnjak.  Hladnije osobito krajem dana, dnevna temperatura od 1 do 5, na Jadranu od 7 do 13 °C.

U nedjelju ujutro hladnije, navečer ponovno snijeg

Nedjeljno jutro bit će hladno. Tijekom dana će se vrijeme stabilizirati, no navečer se u gorju očekuje ponovno snijeg. Na Jadranu će biti sunčanije, ali hladnije, na sjevernom dijelu Jadrana moguća je nova kiša. Početak tjedna obilježit će nova kiša, južina i toplije vrijeme posvuda.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...