Cestitka_Uskrs

500 Indijaca jedva čeka da se provoza tenkovima po Ravnim kotarima

 

Na 110 hektara bivšeg vojnog poligona na periferiji Raštevića kod Benkovca niknut će Centar vojnog turizma sa svim sadržajima, tzv. Tenkodrom. Tenkodrom je zamišljen za vožnju tenkova i oklopnih transportera određenom rutom s popratnim sadržajima poput: rovova, uspona, padova, vodenih barijera i drugo. Planirana je i površina za vojni logor. Korisnici usluga vojnog turizma ne bi bili samo turisti i znatiželjnici, prema zamisli Zadruge “Tenkisti HV-a” organizirali bi se dolasci škola, raznih grupa, tvrtki, organizacija i drugih.

Velikom broju braniteljskih i mnogobrojnih ostalih udruga, koje žive na državnim jaslama upravo “Tenkisti hrvatske vojske” su zoran dokaz da sve može biti drugačije. Da su hrvatski branitelji spremni na velike izazove i projekte kao što je to već vidljivo u ovom slučaju koji i te kako može poslužiti kao primjer svima drugima, a posebice mnogobrojnim udrugama koje su više politički, a ne gospodarski motivirane, kako piše braniteljski portal.

Lokalna samouprava također podržava njihovo projekt. Nedavno je na Gradskom vijeću Benkovca usvojen Urbanistički plan uređenja sportsko- rekreacijske zone Raštević, projekta vrijednog 80 milijuna kuna. Ideja Zadruge “Tenkisti Hrvatske vojske” o veteranskom vojnom turizmu u Hrvatskoj ovom odlukom u benkovačkom Gradskom vijeću i službeno je zaživjela.

Adrenalinski poligon je zamišljen kao poligon za paintball, streličarstvo, gađanje zračnim oružjem, airsoft. Gradio bi se i hotel s 200 kreveta i kategorijom od tri zvjezdice, restoran, konferencijska dvorana, teretana, muzej. Uz hotel su predviđeni tereni za tenis, mali nogomet, košarku, boćanje, paintball i slično. Zona eko proizvodnje na Tenkodromu je zamišljena za proizvodnju ekoloških poljoprivrednih proizvoda koji bi se plasirali posjetiteljima Centra vojnog turizma. Oko 500 turista iz Indije unaprijed žele rezervirati prve termine, kažu ne žele sunce i more nego adrenalin i buru s Velebita, poručuju iz Zadruge “Tenkisti Hrvatske vojske”.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...