Dvojici Zadrana zbog lova uz pomoć reflektora prijeti do tri godine zatvora

Protiv dvojice Zadrana u dobi od 60 i 62 godine koji su u subotu 6. siječnja u Bastama, u blizini Udbine, noću lovili uz pomoć reflektora kao nedopuštenog sredstva Državnom odvjetništvu bit će dostavljena kaznena prijava, a prijeti im zatvorska kazna, priopćila je ličko-senjska policijska uprava.

Glasnogovornica policijske uprave Kristina Orešković rekla je da je Kaznenim zakonom za osobe koje love divljač sredstvima kojima se ona masovno uništava predviđena samo zatvorska kazna – do tri godine.

Reflektori zasljepljuju divljač

Član Predsjedništva Hrvatskoga lovačkog saveza Vinko Pavlić rekao je za Hinu da je Zakonom o lovstvu zabranjena uporaba reflektora jer se tako divljač zasljepljuje te ostaje na mjestu kao paralizirana pa je prelaka meta za odstrel.

Zakonodavac to ne dopušta kako bi se smanjio krivolov kojim bi se u svakom lovištu mogla učiniti velika šteta te je po Zakonu o lovstvu zabranjeno loviti divljač sredstvima kojima se ona masovno uništava, rekao je Pavlić.

Zabranjene su stupice, klopke, mreže, omamljujuća sredstva, otrovi, eksplozivi, živi ili umjetni mamci te reflektori, zrcala ili druga svjetleća sredstva i razni uređaji za reprodukciju zvuka i glasanja divljih životinja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...