Gdje je novac? Zašto Zadrani koji su pretrpjeli štetu od poplava još nisu primili pomoć?

Klub vijećnika Brune Esih Neovisni za Hrvatsku Zadarske županije krenuo je u akciju prikupljanja potpisa županijskih vijećnika s ciljem sazivanja Tematske sjednice Skupštine Zadarske županije na kojoj bi se vijećnicima i cjelokupnoj javnosti prezentirali podaci i poduzete mjere nakon katastrofalne poplave koja je zadesila naš kraj 11.09.2017. godine.

Zanima nas, a vjerujem i cjelokupnu javnost koliki je iznos procijenjenih šteta, koliko novca iz državnog proračuna i ostalih izvora je došlo na račun Županije i Općina u našoj Županiji i na što su točno ta sredstva utrošena, jer postoji izvjesna sumnja do novci nisu krajnje transparentno i namjenski potrošeni, a posebno se to odnosi na pomoć fizičkim osoba, našim sugrađanima koji su uistinu pretrpjeli velika oštećenja na svojim domovima i okućnicama, koji su uredno popunili svu potrebnu dokumentaciju i sada se s razlogom pitaju zašto su zaobiđeni prilikom raspodjele pristiglog novca. Da bi ove sumnje otklonili tražimo da sve Županijske instance kao i sve ostale Ustanove koje su sudjelovale u saniranju štete podnesu izvještaj na toj Tematskoj sjednici i upoznaju javnost s daljnjim planovima.

Ova tematika, kazuju iz Kluba, nema stranački predznak. U potpisu stoje Stipe Bjeliš, Dalibor Barešić, Dario Perković i Mladen Meštrović.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...