Još malo uživajte u proljeću usred zime; Već sutra slijedi promjena s obilnom kišom

Nakon jučerašnjeg dana koji je po temperaturama i suncu više sličio proljeću nego na kraj siječnja, čini se da zimi ipak nije kraj pa meteorolozi već za vikend najavljuju promjenu vremena.

I danas će vrijeme biti slično jučerašnjem. U većem dijelu zemlje umjereno do pretežno oblačno, ujutro ponegdje magla.

Visoke dnevne temperature u većini Hrvatske

Duljih sunčanih razdoblja bit će tijekom prijepodneva u središnjim predjelima, dok će u istočnoj Hrvatskoj prevladavati sunčano. Mjestimična slaba kiša moguća je na sjevernom Jadranu i u gorskim predjelima, a prema noći i u Dalmaciji. Vjetar u početku većinom slab. Poslijepodne će zapuhati umjeren jugozapadnjak, na istoku zemlje i jugoistočnjak, a na Jadranu jugo i južni vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka između 9 i 14 °C, u gorju i malo niža, donosi Net.hr.

Sutra će južina također biti u punoj snazi pa će dnevne temperature biti još više od današnjih, no onda već slijedi promjena s kišom. DHMZ javlja da će sutra biti vjetrovito i iznadprosječno toplo. Na Jadranu i u gorskoj Hrvatskoj umjereno do pretežno oblačno, povremeno uz kišu. U ostalim predjelima djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Prema večeri u središnjim predjelima jače naoblačenje, mjestimice s kišom. Puhat će umjeren do jak, u gorju na udare i olujan jugozapadni vjetar, a na Jadranu jako i vrlo jako jugo i južni vjetar. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 7, na Jadranu od 7 do 10. Najviša dnevna između 10 i 15 °C.

Sutra promjena s kišom

Nakon promjene koja će početi sutra potkraj dana i u noći, kada bi mogla početi kiša, u većini zemlje nastavit će se s nižim temperaturama nego ovih dana, a za vikend bi moglo biti i snijega.

Snijeg će ovog vikenda padati i u Lici i Gorskom kotaru. Do tada se očekuje kiša, a od nedjelje ipak razvedravanje. Nedjelja će najhladnija biti u Gospiću, kada se očekuje minus 10 stupnjeva.

U Dalmaciji ipak neće biti snijega, no kiša bi i u Splitu trebala početi sutra. Temperature će tijekom vikenda nešto pasti, no i dalje će biti više nego u ostalim dijelovima zemlje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...