Kod Supernove niknuo divlji deponij građevinskog otpada

Zadrani ne moraju voziti više u Kožino ili neki drugi deponij za odbacivati krupni građevinski otpad, već to mogu obaviti u blizini SuperNove, usputno prije odlaska u kupovinu, na kavu ili đir. Ovaj sarkazam najbolji je uvod u najnoviju komunalnu sramotu koja se događa u Zadru.

Naime, pored SuperNove niknuo je divlji deponij «specijaliziran» za građevinski otpad. Njegova pojava posebno zgraža zaposlenike tvrtke HSTEC i njihove poslovne partnere kojima je tako nešto nezamislivo u njihovim zemljama.

– Ovo je slika koju mi zaposlenici i naši gosti (Nijemci koji se zgražaju) gledamo kroz prozore zadnjih dana u samom “centru” Zadra, nekih 150 m udaljeno od trgovačkog centra “SUPER NOVA”.Hrpa je nastala u zadnjih nekoliko tjedana i svaki dan raste. Slučaj je upravo prijavljen i “Komunalnoj službi grada Zadra” ali ne bi bilo loše kada bi se i vi uključili objavom kao pomoć u sprečavanju ovakvog bezakonja i narušavanja izgleda našeg grada. Možda bi Vaša objava potakla počinitelja ( zasada nepoznatog, neka institucije odrade svoje ) na razmišljanje o ovome što čini, stoji u mailu koji su nam poslali zaposlenici HSTEC-a.

Novi divlji deponij niknuo je na parcelama u privatnom vlasništvu tri osobe, od kojih su neke u vlasništvu agencija za posredovanje nekretninama (podaci poznati redakciji). Sada je pitanje što će u ovom slučaju napraviti Grad Zadar, odnosno komunalne službe. Ovih dana odlaganje smeća je popularna tema u Zadru, na javni uvid je stavljen nacrt plana gospodarenja otpadom. Sada nadležne službe imaju priliku da u praski pokažu kako se neće tolerirati odbacivanje otpada na divlje.

Nadamo se da ova komunalna priča neće završiti po onom starom, «da svatko ima pravo odlagati što hoće na svoju parcelu», kao u nekim prijašnjim slučajevima. U srednjem vijeku su ljudi mislili kako sadržaj noćne posude mogu isprazniti na ulicu, pa ih je kuga upozorila da treba voditi računa o prostoru u kojem živi. Treba li Zadru stvarno novo leglo štakora, da nas upozori da treba voditi računa o našem zajedničkom prostoru.

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...