Cestitka_Uskrs

Ngannou za Novu TV: “Treba mi samo jedan udarac i završit ću Stipu”

Samo nas osam dana dijeli od po mnogima najveće borbe u povijesti UFC-a, ogleda između Stipe Miočića i Francisa Ngannoua na UFC 220 eventu u Bostonu. Njih dvojica tema su razgovora posljednjih mjesec dana, a poseban se naglasak stavlja na afričkog borca, koji stoji na putu ispisivanja povijesti našeg Stipe.

Podsjetimo, nitko nikada nije tri puta obranio pojas prvaka u teškoj kategoriji, a Miočić bi postao prvi kojem će to poći za rukom. Za to mu treba još “samo” pobjeda protiv najjačeg udarača u UFC-u, koji se javio za Novu TV. S njim je preko Skypea razgovarao reporter Milan Stjelja.

* Kako predviđaš da će se borba odviti od početka do kraja?

“Gledam na ovu borbu kao na borbu koja će završiti u dvije runde.”

* Dvije runde?

“Da. Znamo da mi ne treba puno da završim borbu. Samo jedan dobar udarac. Da ga povežem na vrijeme. Samo jedna šansa i završit ću ga”, smatra Kamerunac.

* Znači li to da nećete krenuti snažno, da ćete čekati svoj trenutak?

“Čekat ću pravi trenutak i kakvu god mi šansu pruži, ja ću je iskoristiti i pobijediti”, smatra Ngannou.

Ngannou baš puca od samopouzdanja, a ovako procijenjuje Stipine najveće kvalitete.

“Njegova najveća kvaliteta je samopouzdanje i zato uvijek ide prema naprijed. Također je dobar hrvač, jako dobar hrvač. Bio je hrvač u srednjoj školi, a uz to je i dobar udarač”, smatra Ngannou, te dodaje.

“Ali do sada se nikada nije borio s ovakvim udaračem kao što sam ja”.

Od svojih kvaliteta, očekivano, ističe snažan udarac koji može slomiti svakog suparnika, ali kaže da to nije sve i da stručnjaci griješe kada govore da ima samo snažan udarac.

“To je njihov problem, to nije moj problem. Mogu pobijediti nokautom ili polugom. Imao sam nekoliko dobrih poluga i bit ću spreman na hrvački napad ili nešto slično”, kaže francuski Kamerunac.

S obzirom na nokauterske sposobnosti, Ngannou je sličan Mirku Filipoviću. O hrvatskoj legendi ima samo riječi hvale…

“On se gotovo umirovio u razdobolju kad sam ja ušao u UFC, odnosno kada sam otkrio ovaj sport. Gledao sam neke njegove borbe na videu ili Youtubeu. Bio je dobar udarač s odličnim high kickom”.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...