Odana počast poginulim braniteljima kod spomenika u Kašiću, Islamu Latinskom, Posedarju i na Masleničkom mostu

Odavanjem počasti poginulim hrvatskim braniteljima kod spomenika u Kašiću, Islamu Latinskom, Posedarju i na Masleničkom mostu u utorak, 23. siječnja 2018., završen je četverodnevni program obilježavanja 25. obljetnice VRO Maslenica.

Uz roditelje poginulih pripadnika 3. gardijske brigade Kune i Udruge veterana ove brigade zajednički vijenac u ime Republike Hrvatske kod spomen-obilježja u Kašiću položili su  izaslanik Predsjednice RH Drago Horvat i izaslanik predsjednika Vlade RH, ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić u pratnji general-bojnika Mladena Fuzula, izaslanika potpredsjednika Vlade i ministra obrane, te načelnik Policijske uprave zadarske Anton Dražina.

Odavanju počasti poginulim pripadnicima Kuna priključili su se i župani, gradonačelnici, saborski zastupnici, načelnici općina te predstavnici i izaslanstva brojnih udruga proizašlih iz Domovinskog rata. Jedan od pripadnika Kuna Jozo Marjanović, koji je sudjelovao u akciji Maslenica, tom je prigodom kazao kako su pripadnici 3. gardijske brigade zahvalni Gradu Zadru i Zadarskoj županiji što poštuju i cijene žrtvu branitelja ove brigade u obrani zadarskoga kraja.

Izaslanstva su odala počast i kod spomenika poginulim pripadnicima 4. gardijske brigade Pauci u Islamu Latinskom, kao i poginulim pripadnicima postrojbi Hrvatske ratne mornarice u Posedarju te na Masleničkom mostu kod spomenika poginulim braniteljima pripadnicima Vojne policije.

Program je završio susretom hrvatskih branitelja sudionika VRO Maslenica na Podpragu na Velebitu te u Paljuvu i Novigradu gdje su vojni kapelan otac Ivo Topalović i velečasni Ozren Bizek predvodili mise za poginule branitelje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...