Zadranin Josip Faričić preuzima Upravno vijeće Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja

Vlada je u četvrtak navečer priopćila kako je na zatvorenom dijelu sjednice, zbog isteka mandata, razriješila dosadašnjeg predsjednika Upravnog vijeća Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja Petra Bezinovića, te na to mjesto imenovala Josipa Faričića.

Zbog isteka mandata, razriješeni su dosadašnji članovi Upravnog vijeća tog centra Željko Jozić, Tihomir Tomčić, Hrvoje Kraljević, Ninoslav Šćukanec i Dario Budimir, no Tomičić i Jozić su ponovno imenovani, a novi su članovi Mirko Ruščić, Ninoslav Šćukanac, Ivica Šušak i Nevenka Lončarić Jelačić.

Vlada je imenovala Natašu Mikuš Žigman supredsjedateljicom Zajedničkog odbora za provedbu i poticanje gospodarske suradnje između vlada Hrvatske i Srbije, sukladno njihovu Sporazumu o gospodarskoj suradnji.

Imenovani su predsjednik te stalni i promjenjivi članovi Povjerenstva za rješavanje o žalbama prema Zakonu o zaštiti prirode, kao predstavnici Ministarstva zaštite okoliša i energetike. Predsjednikom i stalnim članom imenovan je Igor Vuković, stalnim članovima Ivan Ercegović i Snježana Madronić a promjenjivim članovima Damir Mitrović i Hrvoje Stunković.

Također, usvojen je Pregled zakonskih prijedloga iz Godišnjeg plana normativnih aktivnosti za 2018. godinu s posebnim osvrtom na reformske prioritete.

 

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...