traži se domar

Želite posao daleko od civilizacije? Na Velebitu se otvorila jedinstvena prilika

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

Ako ste jedan od onih koji uvijek žele otići iz grada i živjeti u divljini, možda biste trebali razmisliti o ponudi koju je objavilo Planinarsko društvo Paklenica iz Zadra. To društvo traži domara ili domaricu koji će se iduće četiri godine skrbiti o planinarskom domu i zarađivati od planinara koji ga dolaze posjetiti, piše tportal.hr.

Za prijavu na natječaj ne morate imati nikakve formalne kvalifikacije, no uvjeti zapošljavanja dosta su zanimljivi. Tako potencijalni domar ili domarica neće potpisivati ugovor o radu, niti će primati plaću za posao, već potencijalni kandidat mora otvoriti tvrtku za pružanje ugostiteljskih usluga.

Domar će drugim riječima zarađivati od prodaje planinarima graha, kobasica te drugih jela i pića. Isto tako, morat će platiti sve režije, no zarada od noćenja turista ostaje Planinarskom društvu Paklenica, čime se oni i primarno financiraju.

Domar ugostitelj provodit će jako puno vremena u planinarskom domu jer on treba biti otvoren cijele godine te uvijek mora nuditi hranu i piće, primati rezervacije te se brinuti o kućnom redu. Dom ima struju i tekuću vodu.

No malo veći minus je činjenica da je udaljen sat i pol hodanja šumskom stazom od ulaza u Nacionalni park Paklenica. Olakotna je okolnost pak to što taj posao nikad ne obavlja samo jedna osoba, već još jedan ili više domara.

Kandidate namjeravaju ove subote odvesti do doma i upoznati ih s radnim mjestom koje je vrlo zahtjevno. Ugovor se potpisuje na četiri godine, a rok za podnošenje prijava je 30. siječnja.

Ostavi komentar koristeći Facebook