Maja Perinović u najužem izboru za najbolju sportašicu Grada Zadra

Maja Perinović je kandidirana u 24. tradicionalnom izboru Zadarskog lista za najbolju sportašicu Grada Zadra u 2017-oj u konkurenciji sa sportskom ribolovkom Teom Radil i skakačicom u vodu Marcelom Marić.

Podsjetimo se još jednom Majinih najvećih dostigunuća u protekloj sezoni, 4 medalje sa državnih prvenstava, od toga 3 osvojena naslova juniorske državne prvakinje na Učkoj, kronometru i cestovnoj utrci, te jedno srebro sa ciklokrosa.

Sa Europskog prvenstva u Danskoj Maja je donijela povijesni plasman na 10. mjesto među 86 najboljih europskih mladih biciklistica.

U njenoj biciklističkoj karijeri koja traje od polovine 2011-te postala je najuspješnija natjecateljica Bk Zadar sa 16 osvojenih državnih medalja od čega je 9 puta bila državna prvakinja, 5 puta srebrna i 2 puta brončana, 2 puta je osvajala Kup Hrvatske i jednom bila drugoplasirana u tom natjecanju. Uz to Maja je osvojila bezbroj mjesta na postolju na utrkama širom Hrvatske i Slovenije, a njen rezultat sa juniorskog svjetskog prvenstva u Dohi 2016 kada je bila 17-ta je najveći doseg hrvatskog juniorskog ženskog biciklizma u povijesti svjetskih smotri.

I ova godina je počela više nego uspješno za Maju, Hrvatski biciklistički savez ju je proglasio najboljom hrvatskom biciklisticom 2017-te,a pritom treba napomenuti da je ta kategorija uključivala i mušku i žensku konkurenciju,  a sa svoje prve utrke u seniorskoj konkurenciji, Državnog prvenstva u ciklokrosu, u Zadar je donijela i prvo seniorsko žensko zlato u povijesti natjecanja Biciklističkog kluba Zadar na prvenstvima Hrvatske.

Šlag na tortu priznanja je ova kandidatura za najbolju sportašicu Grada Zadra, a svi vi koji pratite Majine rezultate možete i sami doprinijeti ishodu glasovanja. O tome možete više pročitati na ovoj poveznici.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...