Nakon jučerašnjeg kaosa, autoceste otvorene za promet

Za sve skupine vozila u potpunosti su otvorene autoceste: A1 Zagreb-Split-Ploče (od 06,37 sati) i A6 Rijeka-Zagreb. Sljemenska cesta je otvorena za sav promet, stoji u izvješću HAK-a jutros u 8 sati.

Zimski su uvjeti (zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema) na pojedinim državnim, županijskim i lokalnim cestama u Lici, Gorskom kotaru i središnjoj Hrvatskoj, uključujući državnu cestu DC1 na dionici Pavučnjak-Karlovac-Udbina-Gračac i staru cestu kroz Gorski kotar između Karlovca i Rijeke (DC3).

Slab snijeg pada u Lici. Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u Gorskom kotaru i središnjoj Hrvatskoj. Magla smanjuje vidljivost duž cijele autoceste A6 Rijeka-Zagreb. Zbog niskih temperatura moguća je poledica. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez propisne zimske opreme.

Zbog vjetra, na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog te dionici autoceste A7 između čvorova Draga i Šmrika zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a između Novog Vinodolskog i Senja dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema:

GORSKI KOTAR i SJEVERNO HRVATSKO PRIMORJE:

DC3 Karlovac-Zdihovo-Gornje Jelenje-Kikovica;
DC32 GP Prezid-Delnice;
DC42 Stubica-Ljubošina-Selište Drežničko i u mjestu Poljanak;
DC100 Porozina-Cres-Veli Lošinj;
DC101 Merag-Cres;
DC203 GP Brod na Kupi-Delnice;
DC305 Parg-Čabar;
DC501 Gornje Jelenje- čvor Oštrovica-Meja-Šmrika;

sve ostale županijske i lokalne ceste na području otoka Cresa;
ŽC5034 Vrbovsko-Ravna Gora-Kupjak;
ŽC5191 Sopač-Mrkopalj-Tuk;
ŽC5062 Kraljev Jarak-Fužine-Lukovo;
ŽC5068 Hreljin-Zlobin-Fužine;
ŽC5030 Platak-Kamenjak;
ŽC5110 Krmpote-Alan,
ŽC5062 Bribir-Lukovo;
ŽC5094 Breze-Stalak;
ostale županijske i lokalne ceste na području Čabra, Delnica i Vrbovskog;
cesta preko Učke i na području Ćićarije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...