Osma od deset Realovih zapovijedi: “Modrić je duša momčadi”

Spas Realove sezone moguć je ispunjenjem samo ovih deset uvjeta, piše najčitaniji španjolski sportski dnevnik i Realov “fanzin”, prenosi Index.hr.

Marca, koju dnevno gutaju milijuni Španjolaca, osokoljena je Realovim zadnjim pobjedama u prvenstvu nad Deportivom i Valencijom, u kojima je aktualni prvak Španjolske, Europe i svijeta zabio čak 11 golova. Nada se da će tako spasiti sezonu koja djeluje izgubljeno, jer Real je 14 bodova ispod vodeće Barcelone u La Ligi, a u Kupu ga je izbacio Leganes.

Dva tjedna prije prve utakmice osmine finala Lige prvaka s PSG-om, u jedinom natjecanju koje Real ove sezone može osvojiti, Marca je navela deset zapovijedi kako to ostvariti:

1. Nastaviti s raspucanim partijama.

Real je s 11 golova Deporu i Valenciji vratio svoj zaštitini znak.

2. BBC se vraća nakon devet mjeseci.

Nakon čak devet mjeseci Zidane može opet računati na napadački trojac pogođen ozljedama.

3. Keylor Navas.

Stalno mu traže zamjene, a on se uvijek dočeka na noge, Realova mačka s devet života.

4. Kapetan se vraća.

Sergio Ramos igrat će protiv PSG-a. To je iznimno važno zbog njegove igre i osobnosti.

5. Nacho može na Neymara.

Realu jako fali ozlijeđeni desni bek Carvajal, ali polivalentni branič pokazao se kao njegova dostojna zamjena. Zidane se može pouzdati u njega protiv Neymara.

6. Zidane je prošao ovo.

Pogrešno se tvrdi da je treneru ovo nova situacija u klubu s kojim je navikao samo na uspjehe. Netočno, Zidan je prije dvije godine preuzeo momčad u krizi, koja je također bila na vrhucu početkom godine.

7. Marcelo se vraća u formu.

Brazilac je prevladao krizu koja se ne može zaboraviti i opet je pouzdan na lijevom boku.

8. Kroos i Modrić.

Duša Realove igre i Zidaneova produljena ruka na terenu. Protiv Valencije smo ih vidjeli u najboljem izdanju. Kontrolirali su igru i obilježili je klasom i sjajnim dodavanjima.

9. PSG je već pao.

Real čeka jak suparnik, ali onaj kojeg je već pobijedio. Parižani su bili opasni i u sezoni 2015/16, ali Real ih je pobijedio i to Nachovim golom.

10. Teret povijesti.

Bez obzira koliko Real loše igrao u prvenstvu, u LP ga se ne smije otpisati. Jer ovo ne bi bila prva sezona da je u La Ligi očajan, a u Ligi prvaka osvajač.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...