VIDEO Poslušajte kako zvuči pjesma s kojom Hrvatska ide na Eurosong

Predstavljen je dio pjesme Crazy kojom će Franka Batelić predstavljati Hrvatsku u svibnju ove godine na ovogodišnjemu 63. natjecanju za pjesmu Eurovizije u Portugalu.

Popularna je pjevačica tekst za pjesmu napisala sama, a autor je glazbe Branimir Mihaljević. “Do pjesme smo došli na neočekivan način. Snimali smo u studiju tri pjesme kao prijedloge za Euroviziju i odjednom se prikrala i ova. Branimir ju je počeo svirati na klaviru, ja sam počela pjevušiti tekst i nastala je pjesma Crazy. Jednostavno nam je legla, jer je neobična i neočekivana. Moćna je, emocionalna, snažna i moderna. Nadam se da će se jako svidjeti publici” ističe Franka Batelić.

“Franka ima sve kvalitete prave svjetske zvijezde i trudili smo se napraviti svjetsku pjesmu, prateći aktualne trendove, ali istodobno stvarajući potpuno novi zvuk i izvornu atmosferu. U nastajanju pjesme veliku je ulogu odigrao i mladi Denis Mevlja, a miksanje smo povjerili londonskomu studiju Metropolis, ljudima koji su stvorili zvuk Adele, Amy Winehouse, Lane Del Rey i mnogih drugih. Završnu obradu pjesme radit će legendarni londonski studio Abbey Road. Vjerujem da ćete biti ugodno iznenađeni kad čujete pjesmu”, izjavio je Branimir Mihaljević.

Pojedinosti o konceptu njezina nastupa otkrio nam je menadžer Siniša Bevanda.

“Želimo lijep i dojmljiv nastup, no nećemo raditi nikakve velike spektakle. Imamo neke zanimljive ideje i sada je za nas najintenzivnije razdoblje jer treba cijeli koncept uobličiti. Od videospota, kostimografije, pa do nastupa. Dobili smo vrijedne savjete i od priznatih profesionalaca i kolega s kojima smo u Zagrebu radili kada je Franka bila predgrupa Beyoncé, pa nam to puno znači”, ističe Siniša Bevanda.

Voditelj HRT-ova tima za natjecanje za pjesmu Eurovizije (ESC) Tomislav Štengl uvjeren je da će Franka Batelić nastaviti uspješan niz koji su Hrvatska radiotelevizija (HRT) i Republika Hrvatska ostvarili tijekom posljednje dvije godine. “Nina Kraljić ušla je u završnicu, a sjajni Jacques Houdek prošle je godine prema glasovima publike bio vrlo visoko plasiran. Bio je na kraju trinaesti, što je odličan rezultat među 42 zemlje koje su nastupale. Mislimo da i Franka može ispuniti naš osnovni cilj ulaska u završnicu, a kada uđete u završnicu – sve je otvoreno”, ističe Tomislav Štengl za Index.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...