U SURADNJI GRADA ZADRA I FONDA ZA ZAŠTITU OKOLIŠA

Za energetsku obnovu zgrade Osnovne škole Smiljevac 5,4 milijuna kuna

Arhiva AZD/Ilustracija

Početna konferencija projekta ”Energetska obnova zgrade Osnovne škole Smiljevac na adresi” održat će se sutra u 14 sati u samoj školi. Projekt ukupne vrijednosti 5.497.708,19 kuna sufinancira se iz Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR) u okviru Operativnog programa ”Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.” u iznosu do najviše 1.918.930,96 kuna i Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u iznosu do najviše 1.919.958,26 kuna, a provodi ga Grad Zadar u partnerstvu s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Projektom će se sufinancirati sljedeće aktivnosti: Glavni projekt energetske obnove, radovi na energetskoj obnovi, stručni nadzor građenja, projektantski nadzor i poslovi koordinatora zaštite na radu tijekom građenja, energetski pregled i energetski certifikat nakon provedene energetske obnove, promidžba i vidljivost Projekta, upravljanje Projektom i administracija i stručna podrška partnera Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Radovi na energetskoj obnovi Osnovne škole Smiljevac obuhvaćaju provedbu mjera povećanja toplinske zaštite vanjske ovojnice, zamjene dotrajale stolarije energetski učinkovitom, toplinske izolacije ravnih i kosih krovova, unapređenja sustava grijanja (prelazak s ekstra lako loživog ulja na prirodni plin), rekonstrukcije električne instalacije kotlovnice i ugradnje digitalne regulacije te zamjene unutarnje rasvjete energetski učinkovitijom. Provedba Projekta završit će 30. travnja 2019. godine.

 

Ostavi komentar koristeći Facebook