Za Hrvatske vitezove sutra u Firenci nastupa Toni Filipi

Povijesni dan stigao je u Hrvatsku sa premijernim nastupom u Svjetskoj boksačkoj sariji WSB-u. Hrvatski vitezovi, otvorit će svoju debitantsku sezonu u Italiji, gdje će ovog petka u 18 sati imati sraz sa Italian Thunderom u Firenci. Naše boksače, pojačane u dvije kategorije, očekuju Azzuri, koji iza sebe već imaju naslov prvaka u Svjetskoj seriji, piše HBS.

– Izuzetno smo sretni što ulazimo na velika vrata u svjetsko društvo. Ovo je plod dugogodišnjeg rada naših boksača, trenera, mojih suradnika, predsjednika WSB Hrvatska Mladena Mikolčevića i mene. Vjerujemo u ove momke i želim im sreću u prvom susretu – rekao je predsjednik HBS-a Bono Bošnjak, a direkror reprezentacija pri HBS-u Željko Mavrović nadovezao se:

– Ispisujemo povijest hrvatskog boksa. Vidio sam dobru priču i u Italiju vodimo dobru petorku koja može ostvariti dobar rezultat.

Debitantski nastup u WSB-u, osim tima, imaju i trojica naših boksača, koji će izaći na ring u Firenci. Osmerostruki prvak Hrvatske Filip Poturović (56 kg), profesionalac Ivan Njegač (64 kg) i viceprvak Europe do 22 godine Toni Filipi (91 kg). Uz njih Vitezove će pojačati izvrsna mlada bjeloruska nada Eugenij Karmilchik (49 kg) i Srbin od kojeg se puno očekuje, Aleksa Marković (75 kg).

– Poslije prvog kruga znat ćemo koliko vrijedimo. Mnogi timovi su puno iskusniji od nas, ali poslije Olimpijskih igara su mnogi oslabljeni, neki su otišli u profesionalce, a neki završili karijeru. Isto je kao i kod nas, smjena generacija. Ne mogu se očekivati veliki rezultati u prvoj sezoni. Ali, to ne znači da momci neće dati sve od sebe i pružiti prave boksačke mečeve -izjavio je uoči odlaska izbornik hrvatske boksačke reprezentacije Leonard Pijetraj. Značaj nastupa Hrvatskih vitezova prepoznali su i tvrtka Pevec kao Generalni sponzor ovog projekta te Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović sa Visokim pokroviteljstvom tima.

Boksači su krenuli u Italiju s trenerima Tomom Kadićem, Stjepanom Bačurinom i Vitalijem Karnilauom, gdje ih sutra očekuje vaga i zajednička konferencija za medije sa Italian Thunderima. Susret je u petak u 18 sati, a snimku istog moći ćete pratiti na Hrvatskoj radio televiziji u subotu u 17.30 sati.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...