Bibliobus otvorio novo stajalište – u Dragama

Bibliobus Gradske knjižnice Zadar 15. ožujka otvorio je novo stajalište u Dragama, a odaziv je bio izuzetno velik. Nakon što je knjižničar Marko Vrandečić prisutnima objasnio nekoliko osnovnih podataka, pravila posudbe i način poslovanja bibliobusa, u Knjižnicu se upisao 21 novi korisnik, a dva su korisnika obnovila članstvo. Djeca i odrasli pretražili su dostupan fond i pronašli za sebe nove romane, znanstveno-popularnu literaturu, stripove, enciklopedije, slikovnice, animirane filmove – za svakog ponešto.

Povodom otvaranja novog stajališta, a u sklopu manifestacije „Zadar čita“, volonterka Gradske knjižnice Emilija Pilipović-Brković održala je radionicu za djecu osnovne škole u Dragama. Pritom ih je upoznala s bibliobusom i dostupnom građom te, u skladu s temom manifestacije (pismo), pročitala priču o poštanskoj maci i zajedno s djecom pisala pisma i razglednice. „Znate li što prevozi bibliobus? Biblije!“ Tako su barem rekla djeca na početku radionice, a zatim su i sama posjetila bibliobus i uvjerila se u dostupnost raznorazne literature među kojom je Biblija ipak samo jedan mali dio.

Želja za čitanjem i literaturom još je uvijek prisutna među ljudima i drago nam je svjedočiti ovakvom zanimanju korisnika. Drage su danas postale jedno od 67 županijskih naselja u kojima su dostupne bibliobusne usluge pa slobodno možemo zaključiti kako je bibliobus najrasprostranjenija kulturna infrastruktura u Zadarskoj županiji.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...