Biograd kup 2018.;U svibnju se održava prvi međunarodni turnir za djecu u nogometu

 

U Gradu Biogradu od 04.-06.svibnja 2018.godine održava velika i značajna sportska manifestacija. Naime, riječ je o BIOGRAD KUPU, međunarodnom nogometnom turniru za djecu, a sve u organizaciji škole nogometa NK Primorac Biograd.

Ovo je ujedno i prvi put da se u Gradu Biogradu organizira nešto ovako veliko, međunarodnog karaktera i to za djecu. Na samom turniru očekuje se dolazak velikog broja nogometnih klubova iz susjednih nam prijateljskih država poput Slovenije, Francuske, Mađarske, Njemačke te ekipa iz Hrvatske i naše županije sve s ciljem okupljanja djece, igranja nogometa te promocije Grada.

Svjesni smo da je ova organizacija veliki pothvat i veliki događaj kako za naš Grad tako i za našu državu. Tom spoznajom kao i činjenicom da smo mi u cijelosti neprofitna organizacija, sva sredstva za održavanje turnira dobivamo isključivo putem sponzorstva i donacija, s napomenom da su organizatori i djelatnici turnira volonteri– rekao nam je Jurica Knez, voditelj Škole nogometa HNK Primorac.

Turnir se organizira za uzrasne kategorije  U-9(2009. godište i mlađe) i U-11 (2007. godište i mlađe).

– Ovaj dječji sportski  događaj ima za cilj dodatnu promociju nogometnog sporta kao zdravog načina života od najranije dječje dobi, te stvaranje novih mostova prijateljstava među najmlađim naraštajima sportaša .  Za svaku momčad za vrijeme utakmice u polju mogu nastupiti sedam igrača i vratar (7+1). Svi zamjenski igrači uključeni na listi (uključujući vratara), mogu biti uvršteni u igru u bilo koje vrijeme tijekom utakmice. Igrač koji je zamijenjen može ponovo nastupiti na istoj utakmici („leteće izmjene“) a igra se loptom broj 4.  Utakmice po skupinama igraju se u trajanju od 1 x 20 min prljave igre, a utakmice finalnog dana kao i utakmice za plasman igraju se u trajanju od 1 x 25 minuta prljave igre- pravila su turnira.

Ovim putem se zahvaljujemo našim generalnim pokroviteljima, sponzorima te medijskim pokroviteljima na iskazanom povjerenju. Turnir se uskoro bliži, stoga su i pripreme u punom jeku,– poručili su organizatori.

Sve novosti vezane za turnir, možete pratiti  službenoj Facebook stranici.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...